Open Widget Area

1 Octombrie 2013 Corfu


English

V-am spus, am tot repetat in diferite ocazii, ca cel mai frumos loc din Grecia pentru mine este insula Corfu, cea mai verde si cea mai nordica insula a Greciei. Am lucrat aici in 2008 si in 2011, prima data in statiunea Ipsos, care are plaja de pietre si nu de nisip, si exact motivul pentru care englezii se inghesuie aici, si a doua oara in statiunea din nordul insulei, Sidari, celebra pentru Canal D-amour, locul in care se spune ca daca treci inot pe aici impreuna cu jumatatea ta, ramaneti mereu impreuna.

De ce imi place mie Corfu ? Sincera sa fiu, cred ca fiecare loc pe care il vizitam pentru prima data are si o componenta afectiva si pentru ca prima data cand am pus piciorul aici eram eu intr-o anumita stare mai romantica, cred ca acest lucru si-a spus cuvantul.

Apoi am avut ocazia sa folosesc o masina de serviciu, cu care am reusit sa strabat cele mai accesibile si uneori foarte greu accesibile drumuri, chiar si printre plantatiile de maslini.

Spre exemplu nu multa lume stie de un locsor care se numeste “La Grota “ , este de fapt o taverna mai altfel si va recomand sa ajungeti aici daca o sa vizitati Corfu. Din pacate acum nu am reusit sa fac fotografii aici. Cum ajungeti ? Foarte simplu ! Inchiriati o masina :), si porniti sa vizitati statiunea Paleokastritsa si indiferent de locul din care veniti, la un moment dat cum va uitati pe partea stanga pentru ca acolo se afla Golful Alipa de unde pleaca singurul “submarin galben” din insula, o sa observati scris pe o reclama “La Grota” . O sa opriti masina pe partea stanga a drumului, o sa traversati cu grija strada, si o sa coborati circa o suta de trepte care va duc la una dintre cele mai frumoase privelisti pe care le are de oferita Insula Corfu. O sa va comandati un fresh de portocale sau o cafea greceasca sau “eleniko”, si pur si simplu o sa savurati atmosfera. Sunt multi care vin aici pentru sarituri in apa, si multi pentru …plaja. Este incredibil de greu sa va pot reda eu acum in cuvinte frumusetea locului.

Eu acum , pe 1 Octombrie am ajuns in Nordul insulei, in localitatea Rhoda, si am facut o foarte mica trecere si prin Sidari la hotelul Olga unde am avut turisti in 2011.

El este unul dintre proprietari, se numeste Mihalis, dar pentru ca hotelul este plin de englezi, toata lumea il stie de Mike.

Aici sunt niste portocale verzi, cam tot asa ceva gasim si in Romania, decat ca la noi sunt rosii.

Aici este unul din vasele din portul Kerkyra, sau Corfu Town care imi poarta numele.

Aici este un vas de croaziera tot din portul insulei Corfu.

Aici am facut eu 2 fotografii in spatele hotelului Olga si Kanali Apartments, pentru ca imi placea mult cum se vedea cerul.:). Dar ideea e ca puteti sa vedeti foarte bine si o mica parte din acest vestit Canal D-amour.

Iar aici, m-am plimbat singura prin Rhoda si mi se parea incredibil de interesant si ciudat in acelasi timp, cum se simtea atmosfera de vacanta pe 1 Octombrie. La final m-am intalnit si cu Adonis, care m-a invitat la masa si eu care am inceput o dieta si un program de dezintoxicare despre care o sa va povestesc in viitor, l-am refuzat.

Aici m-a distrat reclama din fata unui hotel .:)

La plecarea mea din Corfu, in drum spre casa, trecusem de Ioanina, si am oprit pentru o mica pauza la o taverna care se numeste “La Strata” . Peretii sunt acoperiti de tabla scolara, unde dupa cum puteti vedea, cineva tare creativ a scris cu creta diverse lucruri, ba chiar a si desenat unde se afla acest local, si anume pe drumul Egnatia Odos. :) Imi plac si amenajarile interioare si mai ales locurile speciale si interesante, atipice si acest loc este cu siguranta unul dintre ele.

Si am dat aici, in La Strata, peste un german si prietena lui austriaca , care isi luasera un an sabatic si isi propusesera sa bata toata Europa.

Au venit la mine si m-au intrebat daca pot sa ii iau si pe ei cu mine, din nefericire pentru ei, ei vroiau in Igoumenitsa iar eu tocmai ma intorceam de acolo. Apoi, el mi-a spus ca vrea sa mearga in Albania si nu stia ce sa viziteze , si l-am indrumat catre Butrinti si Saranda. Iar ea o lua in cu totul alta directie, mergea in Corfu pentru a lua ferry catre Venetia , urmand sa se intalnesca dupa ce fiecare isi facea propriul program . :) Apropos, din Corfu exista un Ferry boat cu care puteti ajunge in venetia, decat ca in circa 24 de ore.

Era in Rhoda si o expozitie de reptile cand am fost, dar din pacate nu am avut timp sa o vizitez.

Iar daca ajungeti in Rhoda vreodata, si vreti barci, nu uitati…intrebati de Sam. :)

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply