Open Widget Area

10 motive să vii la #Love


English

v3

M-am gândit că ar fi bine să îţi spun 10 motive pentru care să vii să mă vezi prestând stand-up.

Show-ul meu durează în jur de o oră, se numeşte #Love, şi uneori am cu mine pe cineva în deschidere.

Mi-am dorit de când aveam 23 să fac stand-up, am tot amânat cu prostia aia că “trag tare acum cu altele şi când mă voi linişti mă apuc de stand up”, şi mi-am dat seama că nu-mi place să tot aştept.

Mi-am dorit mult să fac stand up ca să pot transmite mesaje frumoase oamenilor şi să-mi pot susţine cauzele.

Mi-am dorit să fac oamenii să râdă, pentru că râsul este medicamentul cel mai bun, cel mai ieftin, deloc invaziv, fără efecte adverse.

Iată cele 10 motive.


1. Sunt printre puţinele femei care fac stand up în România.

Uau, da, sunt femeie chiar dacă sunt tunsă scurt. Şi uau, da, fac stand up chiar dacă nu vorbesc cu PenSULĂ. De ce te-ar interesa că sunt femeie? Pentru că şi femeile au umor, nu doar bărbaţii. Eu fac stand up în stilul meu, nu mă interesează cum fac alţii, şi cred că singurul lucru care trebuie să dicteze este umorul. Nu sexul, nu orientarea sexuală, nu profesia. Ai râs şi te-ai simţit bine? Asta e tot ce contează. N-ai râs şi nu te-ai simţit bine? Data viitoare nu mai vii. Da, e chiar atât de simplu.

2. Nu folosesc deloc material vulgar.

Nu o să fiu niciodată omul care va spune cuiva ce să facă. Nu o să mă erijez în aia care nu vorbeşte niciodată urât, pentru că uneori o fac. Ba chiar, enervează-mă îngrozitor şi o să auzi cele mai imaginative înjurături. Am copilărit în Militari. Dar nu îmi place să folosesc material vulgar. A fost aproape ca un pariu cu mine că pot să am umor şi fără cuvinte urâte. E mult mai greu desigur să scoţi glume din material curat, e o provocare, dar mie îmi place să mă iau la întrecere cu mine.
Deci dacă ţie îţi place să auzi vulgar, dă-i înainte. Eu nu folosesc în show.

3. E ca un fel de one woman show.

Adică are parte de stand up dar încerc să combin şi cu altceva. Nu promit că merge şi dacă nu merge, mă opresc.
Nu, nu spun acum. E prea devreme să mă pronunţ despre ce e vorba. Pur şi simplu încerc să fac un spectacol relativ interactiv, show de stand up.

4. Îmi povestesc viaţa şi multe din glumele mele vorbesc despre mine.

Atenţie! Nu toate glumele mele mă au drept personaj principal. Dacă îţi spun o glumă cu gândacii din bucătărie nu înseamnă că am şi eu. Chiar acum câteva minute am dat un tub întreg de Raid, deci nu cred că mai am.

5. O să râzi.

Normal, că d-asta vii la stand-up. Că e stand-up comedy. Mna, comedy, logic c-o să râzi. Dar eu vreau să şi razi să şi te gândeşti. Adică nu ştiu sigur c-o să râzi aşa tare de-o să ai nevoie de pamperşi dar te vei simţi bine. Nu uita că am şi ani de ghidaj turistic în spate şi mă ocupam şi cu servitul cafelei. Aaaa, scuze. Cu oferit de unde pozitive oamenilor am vrut să zic.

6. Pot să te inspir.

Nu mă intereseză deloc să plac oamenilor cu orice preţ. Bine, îmi place când oamenii mă plac. Dar nu sufăr dacă se mai întâmplă ca doi să nu mă placă. Cred că maxim doi oameni poate că nu mă plac pentru că în rest sunt foarte plăcubilă, să ştiţi.

7. Poţi să vezi ceva altceva.

Comedia nu înseamnă neaaparat doar amuzament. Uneori e vorba despre a fi subtil şi a face oamenii să se gândească la lucruri la care nu se gândesc de obicei. Să le vadă într-o lumină nouă, cu o altă perspectivă.

8. Poţi să începi să vezi lucrurile mai pozitiv.

Sunt un om pozitiv. Optimist. Plin de viaţă. Dar am momente când sunt un om foarte negativ. Neprietenos. Am o poveste de viaţă interesantă şi multe nu le-ai bănui despre mine. Deocamdată nu e public dar poate va fi la un moment dat. Poate o să scriu o carte în care o să povestesc despre locurile vizitate, întâmplările trăite acolo(a se citi “turism+picanterii”), poveştile mele de dragoste (a se citi “sex+dragoste”), dar mai ales despre încercările prin care am trecut. Simt că ofer căldură sufletească. Dacă eşti receptiv, o s-o primeşti.

9. Stăm la poveşti după.

Nu multe poveşti, dar aşa, de socializare. Măcar să mai treacă jumătate de ora după show şi să ne calmăm toţi puţin.

10. Poţi să încerci să devii gagica mea.

Doar dacă eşti femeie, singură şi fără obligaţii, după socializare ai putea să-mi faci cu ochiul discret şi să-mi laşi de înţeles că vrei să ne retragem la masa din colţ. Ai putea să mă iei cu vrăjeală din aia ieftină şi să încerci să iniţiezi şi să continui o poveste. Sincer, nu îţi promit că va ieşi ceva, dar teoretic ai putea încerca.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply