Open Widget Area

Nuca-n perete.


English

walnuts-for-healthy-hair-1

Toţi cei care pur şi simplu ţi se amestecă în treburi, chit că nu sunt practic interesaţi,

toţi cei care îţi vin în casă pe pretextul unei îndrăgosteli teribile, chiar dacă ştiu că nu îşi doresc această relaţie de fapt,

toţi cei care îţi vin în casă pe post de prieteni şi îţi fac o panoramare oculară ca într-o vizită de lucru,

toţi cei care în general vorbind, fac un mix între viaţa ta clară şi haosul lor,

merită bătuţi cu grebla-n dinţi până şi-i adună de prin iarbă.

Toţi cei care funcţionează pe baza lui “De ce NU?”, in general vorbind.

Am fost invitat în Honolulu, mă duc, “de ce NU?”. Un individ mă place, eu nu pe el, dar îmi cere să ies la cafea şi ies, “De ce NU?”. M-a invitat cineva la masă şi ni se serveşte “excremente de broască ţestoasă împachetate în aluat de sos de măgar”. Îmi vine să-mi vărs maţele dar voi gusta, “De ce NU?”.

Voi, suflete tulburate şi creieraşi ai nimănui, e atât de trist că nu ştiţi ce vreţi de la vieţile voastre dar păcat că o încurcaţi şi pe a altora, care ştiu foarte bine ce vor.

Şi repet, toţi Încurcă-lume meritaţi să fiţi ejectaţi şi evitaţi până când veţi învaţa că în lume există şi oameni care îşi preţuiesc timpul şi viaţa secundă cu secundă şi nu şi le dau share for free unlimited la toţi ameţiţii.

Eu sunt un om calm, foarte calm, enervant de calm, ba chiar enervant de încet conducător de maşină, de provoc oamenii să îmi zică “Mergi bă mai repede, că poate ne loveşte din spate!”.

Unde mă pui, acolo stau. Sunt non-violentă, non-agresivă, paşnică, şi toate sinonimele cuvintelor de mai sus.

Dar tăticuţule, mă apucă toţi drăcălăii când văd că mă iei de proastă.

Adică dacă tac, tac pentru că mi-e silă efectiv să mă mai apuc cu tine la discuţii interminabile în care eu îţi explic că brazii sunt verzi nu pentru că vreau eu sau îmi place mie, ci pentru că aşa sunt ei brazii. Verzi.
Şi tu tot începi cu urlete, că ba nu, brazii sunt maro cu picăţele violet.

Şi îţi mai explic încă o dată, şi tu tot o ţii pe a ta.

Ba chiar, de obicei, toate astea se întâmplă venind din gura mare a vreunei mahalagioaice, cu istericalele de rigoare.

Ei, şi mă retrag. Dar pentru că vreau eu! Nu pentru că ai învins tu.

Pe de altă parte, îmi reproşez că nu ţi-am articulat cu sete doi adidaşi în dentiţie, şi asta la timp, nu după n zile în care tu ai crezut că tăcerea mea e echivalentul acceptării tale.

Asta cu iubirea necondiţionată venită din partea unor sugători de energie este foarte enervantă.

Când tu mi te plângi întruna de chestiile nasoale din viaţa ta, imaginare sau reale, şi tot ce faci este să oferi stare de depresie unor oameni care au avut neşansa să se intersecteze cu tine, să spui acelor oameni când îţi aduc aminte că eşti negativ/negativă până în oase, că totuşi ei trebuie să te iubească necondiţionat, prietene, meriţi şuturi fără număr.

Aş putea să scriu romane întregi arătând felul în care trântorii ăştia se folosesc de oameni. Fără să mă repet în acuzaţii.

Vă potriviţi cu mine, ca nuca-n perete.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply