Open Widget Area

Cabo Verde (1)


English

12516478_237839699896495_88463144_n

12527944_237839676563164_1984392866_n

12674502_237839686563163_896174075_n

12788071_237449259935539_1177224585_n

Cum stăteam noi aşa, adică eu în Bucureşti şi prietena mea din Praga, în Praga, ne ziserăm să plecăm într-o vacanţă. Ca să uităm de noi sau ca să ne aducem aminte. Nici noi nu mai ştim.

Prietena mea e frumoasă rău şi nu mă lasă să pun poze cu ea. Că îi e că nu mai scapă de fani pe urmă.

Mai bine o laud că are un câine mic căruia îi spune “my baby” şi pe care l-a numit oficial “Gucci”. O fiară micro-mini-mickey-mouse de 20 cm pe 10, rasa Yorkshire Terrier. Şi pe care eu îl numesc Guccifer.

Dar să revenim la Micha.

Aşa că pune Micha mâna pe laptop şi găseşte o agenţie pragheză pentru care puţin peste 700 de euro de căciulă au fost suficienţi pentru avion, hotel de 4 stele cu all, şi transfer inclus. Mna.

“Mai tare Cris decât toate agenţiile alea ale tale româneşti cu care te lăudai”.

Şi cred că mai tare, da, pentru că noi nu ne săturăm cu profituri normale ci vrem şi BMW şi termopan şi de toate şi cât mai repede.

Dar, să trecem peste asta.

Insulele Capului Verde sau Cape Verde sau Cabo Verde, se află în Vestul Africii dacă ne uităm pe hartă cu atenţie.

Cu locuitori simpatici, veseli, şi cu deviza ‘No Stress’. Care vorbesc un fel de portugheză şi care arată într-un fel a africani. Cam aşa şi-aşa.

Astea sunt poze din avion şi da, ştiu, nisip auriu foarte aproape de noi ni s-a arătat.

dinavion1

dinavion2

dinavion3

Am luat o cartelă SIM de 5 euro din localitatea Santa Maria, cu 1 GB de net, să tot vorbim şi să ne lăudăm cu poze pe facebook.

Luni, 21 martie, au fost şi alegeri dar nu am fost foarte interesate. Deh, aşa e în vacanţă.

E soare, e frumos, e ocean, şi mai deranjează din când în când că bate vântul. Ceea ce te bronzează urgent, vrei nu vrei. Eu nu vreau.

Mie nu îmi face bine statul în soare şi plaja aşa că mă feresc.

Ne place ce avem de mâncare şi ne distrează totodată :) Totul este din import pentru că insula nu prea produce mare lucru. Noroc cu turismul.

Avem la masă un peşte, un peşte mare, şi nu ştim ce e. Dar ne place peştele.

Chiar dacă se repetă în fiecare zi la orice masă după cum citim” “Monday fish, Tuesday fish, Wednesday fish”. În rest, fructe, brânzeturi, cam tot ce se poate importa.

Ne place chiar şi “cocktail of the day”. :) Fără să se numească nici Cuba Libre sau Daiquiri. Simplu. Cocktail of the day. :D

Eu nu beau deloc alcool că mă fac repede. Micha ştie şi nu insistă mai mult de 15 minute.

Ea bea vreo 5-6 Cocktail of the Day şi pe urmă începe să îmi spună că e “Atât de fericită că e acolo”.

Mai face o pauză de respiraţie şi mai îmi spune de 3-4 ori.

” Atât de fericită”. “Atât de fericită încât n-am nici cea mai vagă idee cât de fericită”. ” Atât de fericită”. “Ataaaaatt de fericită”.

Îi zic că s-a pilit şi mă contrazice.

Râdem aiurea şi deodată auzim un troznet. Norii grei de deasupra par să se mişte în acelaşi ritm. Deci n-au fost ei. Dar ce?

Observăm puhoi de lume care se ridică şi ne dăm seama că exact lângă, cam la 2 şezlonguri distanţă, un palmier a căzut peste un turist. Turistul era aşezat pe burtă şi din cauza vântului, palmierul a aterizat pe spate. Pe spatele turistului. Şi e mare noroc. Adică noroc, pentru că el era pe burtă, că dacă era pe spate, palmierul cădea pe burtă şi era şi mai periculos. Hai că ne-am ameţit, v-am ameţit şi pe voi.

De la Cocktail of the Day.

Avem şi poza cu turistul plin de sânge pe spate dar zic să păstrăm un vaib bun. Omul e teafăr, rezistent, şi abia aşteaptă să plece acasă.

P-asta deci n-o publicăm. Dar o punem p-asta cu oamenii speriaţi şi cu umbrela asta puţin într-o parte ca să vedeţi ce iute am fost de mână mai ceva ca paparaţii.

palmiercazut2

Aşa. Ce ziceam?

Ne continuăm distracţia. În fiecare seară e program de karaoke şi fel şi fel de prostioare.

Cei mai mulţi turişti sunt polonezi şi olandezi.

Cu 200 de euro poţi să vezi din avion o insulă din apropiere. N-am reţinut care. Am înţeles că e o insulă vulcanică şi pentru asta se organizează excursii. Îi spun lui Michelle de Cesaria Evora. Şi de Besame Mucho. Ah, da, ce chestie tare. Femeia asta s-a născut în Cape Verde. Beasameeeeee, besameeee muchoooooooo, 30 euro costă turul insulei. Hai să luăm.

Hai.

Cred că m-am pilit, zice într-un final.

Ok, cred că mi-am dat seama, îi zic relaxată. Câte cocktail of the day?

Cam 4-5.

Cred c-ar fi cazul să te opreşti, mă înfig în ea.

Sau ce?

Sau o să o sun pe maică-ta. Sau pe Guccifer. Sau pe preşedintele ceh.

A, el sigur e pilit mereu.

Râdem iar. Asta pentru că am omorât un gândac în camera.

E foarte tare totul, vă mai scriu.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply