Open Widget Area

Corfu Town


English

O sa incep prin a va spune ca tocmai ce-am revenit din Corfu unde am fost special pentru Corfu Town si pentru ca sa imi tin promisiunile facute, prima data va povestesc despre cea mai recenta metoda de Spa autohtona si anume Fish Spa.
Dupa cum puteti sa observati in imagini sau in filmulet, sunt acvarii cu pestisori care iti mananca impuritatile de pe picioare sau maini…sau in fine, ficare unde doreste sa fie “masat”.
Pretul pentru o asemenea sedinta de Spa este de 5 euro pentru 5 minute si 10 euro pentru 10 minute. Nu am incercat pentru ca nu eram pregatita pentru asa ceva, dar data viitoare mi-am promis ca o sa intru in “laborator”. Sunt circa 3 centre de Fish Spa, toate apartinand aceleasi companii si toate se afla in centrul Corfu Town sau capitalei insulei Corfu.

Si pentru ca poate sunteti prima data in Corfu sa zicem, si nu stiti sa ajungeti in centru, va recomand ca punct de reper portul. Cum lasati portul in spate, exista o trecere de pietoni , o traversati si in partea stanga trebuie sa aveti niste stradute care urca. Urcati pe cea de-a doua straduta, lasati in partea dreapta niste magazine de suveniruri si o cafenea, si mergeti tot inainte.
La un moment dat pe partea stanga o sa vedeti deja statia de autobuze a orasului, cu cele doua linii principale :autobuzul verde si autobuzul albastru. Fac aici o paranteza spunandu-va ca exista program pentru aproape fiecare localitate a insulei, si se plateste direct la sofer.
Eu, de exemplu, dupa ce mi-am terminat treaba in Corfu Town a trebuit sa ajung in Roda, asadar am mers in statie, am cautat ora potrivita pentru mine si am platit dupa cum vedeti, din Corfu Town pana in Roda, 3 euro si 60 de eurocenti. Drumul din Corfu Town pana in Roda este de aproximativ o ora.

Cam asa arata “autobuzul” verde, cam exact un fel de autocar.

Revenind la cum ajungeti in centru, tineti directia de mers tot inainte, o sa treceti pe langa un chiosc pe partea stanga care vinde fructe si tot urcand o sa vedeti deja vacarmul de pe strazile aglomerate din centru.
Ajungeti la un moment dat intr-o intersectie, dupa ce ati lasat pe partea stanga supermarketul Dimitra, care este si cel mai vestit lant de supermarketuri din Corfu alaturi de celebrul Lidl si de specificul Dielas.
In intersectie, faceti stanga si treceti pe langa multe cafenele si magazine si tot inainte o sa observati, indiferent de straduta pe care ati apucat-o, cafenelele si inceputul “bulevardului” Liston.
Ca sa ajungeti la Biserica Sf. Spiridon, trebuie sa aveti Liston la picioare, pe partea dreapta mesele cu clienti si pe partea stanga cafenelele. Imediat cum ati terminat sa mergeti tot Liston ul, faceti stanga si vedeti Biserica.

Stradutele sunt pline cu lichioruri de Koum kouat,care este un fel de fruct specific pentru Corfu, asemanator cu o portocala sau o mandarina decat ca de dimensiunea unei nuci.Corfiotii pregatesc pe langa bauturi alcoolice, si magiunuri sau marmelade.

Pe care le puteti degusta, gratuit la aproape orice magazin de suveniruri de pe acele stradute inguste in stil tipic italienesc. Tot italienesc o sa vi se para si randurile de sarme de la un balcon la altul care traverseaza stradutele, la geamurile apartamentelor, unde ei isi intind fara nici o sfiala, rufele spalate.

Si pentru ca tot aici se afla si un magazin de tricouri cu imprimeuri care mai de care mai interesante am filmat putin si acest loc desi nu prea aveam voie. :)

Ca tot spuneam de Biserica Sfantului Spiridon, aici il intalniti de vreo 9 ani pe Ciprian, baiatul care se ocupa indeaproape de toate cele admnistrative in cadrul Bisericii si il gasiti zilnic. Ciprian este casatorit si stabilit in Corfu si pana acum doi ani puteati gasi si un preot roman care acum s-a mutat tot la o alta biserica in Corfu dar in zona de Sud.

La sfarsit, am lasat un filmulet care cuprinde si o imagine cu Spitalul cel Nou si unul din cele circa 45 de tuneluri prin care o sa treceti daca sunteti cu masina, in drumul de inapoiere de la Igoumenitsa.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply