Open Widget Area

Croaziera Athos


English

Muntele Athos, adica cel de-al treilea brat al Halkidiki, dupa Kassandra si Sithonia, este o zona reglementata parte din statul grec cu capitala la “Karies”.
Fiecare crestin ortodox care a completat 18 ani, poate sa se calugareasca ,prezentandu-se staretului sau tutorelui , caruia ii explica faptul care l-a determinat sa ajunga la aceasta decizie de buna voie .Prin urmare este inclus in clasa “dokimos” sau cadet.
Exista 20 de manastiri de calugari aflate pe Muntele Athos, dintre care 8 se pot vedea de pe vasul care face croziera pana la cel mai inalt varf al muntelui, de 2033 m, si apoi pe langa coasta.
Croaziera incepe la ora 8 dimineata si se incheie in jurul orei 18.00.

Manastirile de aici sunt Sfanta Manastire Megistis Lavras , Vatopediu, Iviron, Hilandariu, Dionisiu, Kutlumusiu, Pantocratoros, Xiropotamou, Zografu(sau manastirea bulgareasca), Dohiariu, Karakalu, Filotheu, Simonos Petras, Aghiu Pavlu, Stavronikita, Xenofondos, Osiu Grigoriu, Esfigmenu, Panteleimonos, Konstamonitu.
Dupa observarea manastirilor de pe vapor, se acosteaza in portul Ouranopolis, se face pauza 2 ore ,timp in care se poate servi masa .Apoi, la drumul de intoarcere catre portul Ormos Panagias,

pe vas , exista program de dansuri din toate zonele Greciei.

Mie imi plac pescarusii foarte tare. As putea spune ca am dezvoltat o obsesie ,intrucat ii fotografiez de dimineata pana seara si chiar nu pot sa-mi explic fascinatia pentru ei. Fie ca ma aflu pe vasul de croaziera pentru Athos, fie ca pe cel pentru Laguna, fie ca sunt pe plaja sau la plimbare, oriunde unde vad pescarusi incep sa-mi caut prin rucsac camera ca sa ii fotografiez sau filmez.
Asa ca am bonus un filmulet cu zborului pescarusilor pe care l-am surprins de pe vasul de croaziera pentru Athos.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply