Open Widget Area

Cum te indragostesti de un psihopat (“? ?????????????”)


English

 

homer

 

Faza unu : Pregatirea terenului

Este unul dintre poate cei mai simpatici oameni pe care ii cunosti. Jovial, plin de energie, vrea mereu sa se afle in centrul atentiei. Pare ca ajuta pe toata lumea, vrea cu orice chip sa ajute, daca crezi ca nu poti fi ajutat, iti va scormoni prin haine si iti va calca cateva camasi tocmai spalate.
Mai sunt cazuri cand este din contra, cea mai izolata persoana din colectiv, dar chiar si in izolarea lui face lucruri iesite din tipare. Are toata camera plina de tricouri ale unei echipe preferate, sau asculta o melodie la volum maxim, intamplator aceeasi melodie, sau isi pierde noptile pe chat. Are cate o mica obsesie pe care toata lumea o confunda cu un hobby.
Daca esti indiferent la toate astea, deja i-ai surescitat interesul. Pentru ca esti unul din putinii oameni care nu si-au dat seama de cat de binefacator , deosebit, ultra-mega- wow, carismatic, etc, e. Exact pentru ca tu esti indiferenta la cat e el de wow, vei fi luata in vizor si convinsa incetul cu incetul. Nu are liniste daca chiar si macar un singur om nu-l place.

Faza doi : Incarcarea arcului

Iti va spune din start ca sunt unele lucruri de schimbat la tine, ca promiti, dar poti mai mult, si iti va sopti in ureche numai lucruri pozitive care se ascund sub coaja de negative, dar el cu “iubirea”, “protectia” , “ajutorul ” lui , le va da jos.

Faza trei : Ascunderea in tufisuri (camuflarea)

Te va lua din start ca s-a format un culoar intre doua suflete, al tau si-al lui. Iti va spune ca sunteti facuti unul pentru altul si isi va incepe povestile despre cate “nebune” au fost obsedate de el si abia a scapat de ele. Iti va umple mintea de cum toata lumea il asalteaza, ca n-are timp nici sa respire, si ca s-a saturat pana si de mama lui care il suna mereu si il “controleaza”. (uofff…)
Va poza in “victima”, ca n-are desi ar vrea sa aiba, ca n-a iubit cu adevarat desi ar vrea s-o faca intr-o buna zi, va incerca sa iti solicite cumva mai mult suport moral si afectiv.

Faza patru : Rolul

Te va lua la rost de ce nu il cauti mai mult, de ce ii trimiti prea putine mesaje si daca esti sigura sigura ca te-ai indragostit de el sau ti se pare.

Faza cinci : Lustruirea sagetii

Cand are miros de sange proaspat in nari, adica tu deja esti caprioara “prinsa” in jocul lui, ca un vanator iscusit va incepe sa introduca o alta terta persoana in “relatia” voastra.
Fie 1. iti va spune sau da de inteles ca deja altcineva il place, asta ca sa intelegi tu ca altcineva va “castiga” in timp ce tu vei “pierde”. Fie 2. te va face sa te simti vinovata pentru ca tu ai pus deja ochii pe altcineva.

Faza sase : Ametirea prazii

Iti va spune din ce in ce mai mult ca nu poti, nu vrei, nu merge desi ar vrea sa mearga. Din ce in ce mai multe altele incep sa-l placa si parca nu ar stii pe cine sa aleaga mai intai din magazinul de jucarii. Iti va aduce acuze fara nici o logica si fara nici o acoperire in realitate. Poate va incerca sa iti si traga doua scene de plans, una pentru ca nu-i place canapeaua din sufragerie si a doua ca ai un stil de a te imbraca total neconform cu moda. Poate iti va face si doua crize de gelozie total degeaba, sau te va provoca sa i le faci chiar tu.

Faza sapte : Trasul cu arcul

Iti va da de inteles ca vrea sa se desparta. Daca vei face cel mai bun lucru si ii vei spune senin “ok” , te va convinge ca de fapt suferi dupa el. Desi s-a terminat, te va suna si noaptea incercand sa te convinga ca tu esti cea vinovata si ai stricat frumusete de relatie. Iti va spune ca te-a sunat doar pentru ca nu-si gaseste linistea (asta ca sa nu cumva crezi ca inca te mai vrea) si ca din cauza ta are cele mai urate vise si cele mai urate amintiri.

Faza opt : Mirosirea prazii moarte /Succesul vanatorului

Cinismul cu care a intrat de la inceput in joc, nu se va termina cu una cu doua. Dupa vreo trei luni, iti va scrie niste mailuri lungi in care iti va spune ca are si un inceput de ciroza pe fond nervos, evident, din cauza ta, si iti va cere socoteala de ce inca mai vorbesti despre el dupa ce l-ai distrus definitiv.
Daca faci greseala sa ii raspunzi, singurul lucru pe care ti-l mai scrie e
” Pssssihopatooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply