Open Widget Area

De ce e foarte bine că există Olivia Steer


English

Pentru că în ultima vreme toată lumea urlă ba împortiva Oliviei, ba pentru, şi pentru că epidemia de rujeolă a şi forţat intrarea, acesta este subiectul momentului. Nu puteam să îl ocolesc tocmai eu.

De câte ori nu vedem titluri tâmpite cum că “în sfârşit s-a descoperit secretul, iată cum se poate vindeca boală X”. Boală X care e netratabilă de secole deja. Şi care secret nu înţeleg de ce ar fi secret câtă vreme vindecă oameni.

Am citit N astfel de articole, cu autori mai mult sau mai puţin feimas. Ba chiar sunt site-uri întregi care propagă vindecări în fel şi chip. Ba chiar sunt ziare cu rubrici speciale de naturism şi etc.

De ce lumea o înfierează atât de tare pe Olivia? S-ar putea bine mersi să se ducă şi la David Wolfe sau la atâţia alţii, care de dimineaţă până seară învaţă lumea să mănânce frunze şi stafide, şi da, să nu se vaccineze.

Omul, mai ales în ultima vreme, s-a învăţat să nu îşi mai folosească creieraşul. Motiv pentru probleme mari pe care şi le atrage atât lui, familiei, dar mai ales societăţii care devine din ce în ce mai proastă.

Omul s-a învăţat să ia totul de-a gata. Salată din pungă unde găseşte deja foile spălate. Icrele din cutiuţă gata pregătite. Şi, în sfârşit unde voiam să ajung, puhoi de ştiri pe toate căile în care se prezintă diverse. Începând de la arestări, violări, alegeri, şi finally sfaturi despre sănătate.

Olivia are nişte păreri. Din ce am citit şi-a pierdut o soră, şi e foarte evident cam de unde au început căutările şi preocupările ei între ale sănătăţii.

Nu obligă nimeni pe nimeni să urmeze părerile nimănui.

bacteria

Eu dacă aş avea copil, da, l-aş vaccina. Dar uite, că sunt vaccinuri antigripale pe care nu le-aş recomanda totuşi tuturor. De exemplu mie nu mi l-aş recomanda. Asta pentru că am tot făcut ani de zile, în care răceam cu tot cu vaccin, şi zero răceală în anii în care n-am mai făcut.

Deci, ca orice în viaţă, echilibrul e sfânt.

Este foarte bine că aflăm şi noi că omul trebuie să se documenteze separat de orice părere de la teveu, febeu, radio.

Să fie mai cu ochii deschişi la orice. Inclusiv când se duce la piaţă şi cumpără diverse.

Pentru că vremurile pe care le trăim sunt cele în care se promovează banul, ca valoare. Şi în care toată lumea încearcă să vândă orice, indiferent de repercusiunile asupra altor oameni.

De ce e mai vinovată Olivia care îşi susţine părerile ei, bune sau proaste, decât un nene care vinde morcovi în piaţă îngrăşaţi cu azotat?

Informează-te. Pune mâna şi citeşte. Du-te la doctor. Întreabă. Şi ia o decizie în funcţie de informările tale, nu de ce zice cineva pe net.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply