Open Widget Area

De Sarbatori ….


English

“In stilul cu care v-am obisnuit deja,nici in acest an nu va voi colinda traditional si nu va voi ura,,La multi ani,Craciun fericit”…etc,etc.
In primul rand nu sunt de parere ca trebuie sa astepti un moment precum Craciunul ca sa fii fericit sau ca daca e Craciunul e musai sa fii fericit,eventual cu un zambet chinuit pe fata numai sa fii in trend…
Ideal este sa fii,pur si simplu sa fii. Tocmai de aceea,colinda mea si urarea mea catre voi este cam asa:
-Priveste inainte! lasa jos balastul care te trage inapoi si te sleieste de puteri,pastreaza din trecut doar amintirea clipelor frumoase, ca pe o poza in album,la care te uiti cand si cand in fata unei cani de ceai cu mar si scortisoara. Privesti,zambesti si inchizi albumul. Pastreaza de asemenea din trecut experienta acumulata in urma lectiilor invatate si asumate. Acesta experienta te va ajuta in prezent sa scrii istorii din ce in ce mai reusite cu tine in rolul principal.
-Nu lasa garda iubirii de sine jos! Cand uiti cata iubire meriti din partea ta, te vor uita toate iubirile lumii. Nu te sacrifica, caci cine te iubeste nu-ti va cere sacrificii iar cine-ti va cere sacrificii nu merita iubirea ta. Deci(fara deci) iubeste-te,iubeste-te iubeste-te!
- Nu lasa lipsa de omenie, lipsa de onestitate, nu lasa neomul din ,,om” sa-ti afecteze viata si echilibrul,taxeaza fara rezerve inconstienta, altfel te va taxa ea pe tine,caci asta nu are scrupule.
-Nu uita ca sufletul si adevarul sunt doua constante care nu se negociaza, asa ca nu accepta nimic contrafacut in detrimentul puritatii,altfel risti sa ajungi ,,marfa de bazar”
-Investeste increderea ta acolo unde intuitia iti spune ca este cazul si ca investitia va da rod:relatii frumoase si momente incarcate de prezenta.
-Pretuieste oamenii care te iubesc cu adevarat si care o fac discret si in tacere. Stiu din experienta ca cu cat ,,trambitarea iubirii” e mai zgomotoasa,cu cat ,,te iubesc” este mai repetat, cu atat mai mare este golul ce se cere umplut si care evident nu asa se umple. In fond despre iubirile noastre vorbesc faptele noastre, in fond iubirea noatra este direct proportionala cu prezenta ce o oferim/primim. Pretuieste oamenii care-ti fac viata mai usoara, mai senina, mai placuta cu prezenta lor si cu gesturile lor aparent marunte dar atat de valoroase…
-Nu in ultimul rand iti doresc sa-ti cresti copiii frumos si cand zic frumos zic sa-i lasi sa fie, nu le altera esenta cu credintele tale care sincer…daca erau asa bune ai fi fost azi un om (mai) implint.”

Articol scris de Jeni Preda.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply