Open Widget Area

Experienta mea Canadiana


English

Totul a inceput acum 3 ani. Eu si sotul meu eram in punctul in care am fi putut sa ne stabilim si sa ne cumparam o casuta mica aproape de Bucuresti sau sa ne mutam intr-un alt loc.
A trebuit sa vizitam Stockholm, Suedia, care mai e denumit si Venetia Nordului, o oras frumos dar cu conditii meteo severe. Cu toate acestea modern si civilizat si am realizat ca vrem si noi sa traim intr-un asemenea loc.

In drumul de intoarcere spre casa am analizat cu harta deschisa toate posibilitatile pe care le aveam. Apoi am ajuns la hotararea ca cea mai buna solutie este pentru noi Canada. Locul in care ni se putea oferi rezidenta si cetatenie.

Totusi ne gandeam ca e cumva destul de departe, insa dupa un drum de la Bucuresti la Bacau de 300 de km, pe care i-am facut cu trenul in 7 ore si 30 de minute, am realizat ca chiar daca e departe Canada, merita poate facut efortul.
Deci iata-ne in Octombrie 2010 trimitand hartiile noastre de emigrare in biroul din Viena, si trebuie sa va spun ca totusi cumva in adancul sulfetului meu speram sa nu trebuiasca totusi sa ne mutam.
Insa timpul a trecut si dupa un an am si avut interviul si am sperat ca viza ne va sosi destul de repede.
A mai durat doar inca alte 9 luni pana cand am luat si viza si dupa 2 ani am zburat deci catre noua noastra tara.
Am ajuns in Toronto in mijlocul lui Noiembrie 2012 cu spernate si planuri de dezvoltare si atingere a viselor noastre.
Am inceput imediat sa ne ocupam de toate actele noastre , carti de identitate, SYN si altele care erau necesare.
Ne-am cautat joburi si multumita familiei noastre care era acolo, am inceput sa cunoastem oameni care sa ne ajute.
Asa ca dupa doar 10 zile de la sosirea noastra, am primit un telefon pentru un posibil job al sotului meu si sotul meu l-a si acceptat.
A fost doar un job de supravietuire dar a fost inceputul experientei lui Canadiene pe CV ul lui. Ca oriunde in alta parte 70% dintre joburi le gasim prin reteaua de oameni pe care ii avem prin preajma si deci ne focusam foarte mult pe acest aspect.
Ne-am facut documentarea inca inainte sa sosim in Canada si deja eram membra intr-o multime de retele de network pe internet. Asa am cunoscut foarte multi Romani care traiau deja in Toronto in zona noastra , asa ca sotul meu a cautat asociatia de ingineri si a inceput sa faca parte din AREC (Association of Romanian Engineers in Ontario)si a inceput sa participe la toate evenimentele de aici.

994502_10200206823875708_354082195_n

1240664_10200506110197679_810329980_n

Timpul a trecut si eu inca nu aveam servici, dar cu ajutorul unui ziar am intrat intr-un program gratuit care m-a ajutat sa imi fac propriul CV si Scrisoare de Recomandare, sa caut interviuri si sa si gasesc primul meu job doar folosind reclamele de pe internet.
Am avut foarte mult ajutor de la echipa din Toronto care cumva m-a adoptat si m-a facut sa ma simt una de-a casei. Deja pot sa zic ca am multi prieteni aici.

998460_10200465689147178_989868451_n

Deci iata ca dupa 4 luni doar avem joburi aici, joburi de inceput, dar am putut deja sa ne mutam in locul nostru.

1383206_10200805261196267_1070754642_n

Acum am putut sa ne selectam si alegem noi locatia si pot sa zic asa ca si impresii dupa toata aceasta calatorie ca suntem inca sub efectul Wow si ca ni se pare inca totul ca in filme.
Inainte sa venim in Canada ne gandeam ca ce vedem este doar in filme dar acum stim sigur ca toti oameni traiesc ca-n filme pur si simplu si ca filmele sunt de fapt viata reala.
Ceea ce ni se pare noua inainte extraordinar aici e traiul de zi cu zi si ne-am obisnuit deja cu masinile care conduc prudent, oameni politicosi, fete zambitoare peste tot.
Asistenta medicala este foarte buna si nu ne gandim cumva sa “platim” altfel doctorul sau asistenta.
A fost greu…DA….Dar a meritat. Si acum uitandu-ma in jur si vazand oportunitatile pot sa spun ca…THE BEST IS YET TO COME !

Articol scris de Roxana Ichim Serban

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply