Open Widget Area

“Fabrica de miere” din Nikiti


English

Nikiti este o localitate din peninsula Sithonia, foarte aproape de Sarti, locul in care stau eu acum, si care are o populatie de doar 800 de locuitori.
Printre locurile turistice se numara Toroni, cu orasul vechi si biserica Agios Athanasios, morile de vant din Sikia , Nikiti, Porto Koufu, in traducere portul surd, Neos Marmaras.

In localitatea Nikiti, multi turisti opresc sa viziteze “fabrica de miere” cum am intitulat-o eu ,de unde pot sa si cumpere miere de pin sau miere de flori .

Ca si curiozitati pe care le-am aflat si eu acum, va spun ca pentru a culege un kilogram de miere, o albina trebuie sa parcurga o distanta egala cu ocolul Pamantului si sa cerceteze 2-5 milioane de flori .Intr-un an , o familie de albine consuma circa 100 kg de miere ,50 kg de polen si 50 de litri de apa. Mierea incalzita la peste 40 de grade Celsius isi pierde din proprietati .

Turistii care se opresc au program special de degustari si primesc informatii. Va las sa vedeti un video pe care l-am filmat acolo si inca doua , in viitorul articol.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply