Open Widget Area

La Multi Ani Romania !


English

LA MULTI ANI, ROMANIA! este titulatura sub care se va desfasura aceasta excursie. Eu o sa vin ! Voi? :)

CIRCUIT 29 NOIEMBRIE – 1 DECEMBRIE 2014

Ziua 1 – 29 noiembrie
Plecare din Bucuresti la ora 6:00 pe traseul Pitesti-Rm Valcea-Tg Jiu
Vizita Manastirea Hurezi – cea mai importanta ctitorie a lui Constantin Bracoveanu

“Cel mai frumos si mai rafinat exemplar de arhitectura romaneasca”, Manastirea Hurezi inaltata in 1693 de Constantin Brancoveanu, a fost inclusa in 1995 in patrimoniul UNESCO. Printre manastirile monumente istorice, care impodobesc pamantul romanesc, Manastirea Hurezi este considerata, impreuna cu schiturile sale, ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru “stilul brancovenesc”.

Scurta oprire la ateliere de ceramica de la Horezu

Ceramic pottery at Horezu, Romania

Deplasare catre Runcu
Cazare la Runcu – Pensiunea Casa Bella 3 margarete

Situată la poalele munţilor Vâlcan, la numai 14 km de oraşul Târgu-Jiu pe drumul ce te poartă spre cheile Sohodolului, Pensiunea CASABELLA vă oferă alături de binecunoscuta ospitalitate gorjenească, servicii de cazare, masă şi agrement într-un minunat cadru natural, plin de culoare şi linişte. Pensiunea clasificată la 3 margarete dispune de 24 de locuri în 12 camere, 6 camere cu pat matrimonial şi 6 camere cu câte două 2 paturi, parcare, grădină, foişoare, masă ping-pong şi teren de fotbal.

Cina cu specific oltenesc si foc de tabara la Pensiunea Casa Bella 3 margarete

poza-57349

Ziua 2 – 30 noiembrie

Mic dejun la Pensiunea Casa Bella 3 margarete
Ne deplasam pe Defileul Jiului, unde vom vizita Manastirea Lainici

man-lainici-9

Vechimea Sfintei Mănăstiri Lainici se pierde în negura vremii, necunoscându-se oficial şi istoric începuturile sale. După tradiţie, Sfântul Nicodim, marele ctitor de lăcaşuri sfinte din ţară, ar fi construit după Vişina şi un schit din lemn aici, la Lainici. Prigoana împărătesei imperiului Austro-Ungar Maria Tereza, care a distrus majoritatea mănăstirilor ortodoxe din Ardeal, la jumătatea sec. al XVIII-lea, se pare că ar fi ajuns până aici. Biserica ctitorită din sec. XIV-lea al XV-lea ar fi fost distrusă în acea perioadă. Cert este că din a doua jumătate a sec. al XVII-lea şi începutul sec. al XVIII-lea încep să apară documente istorice ce fac referire la Mănăstirea Lainici. Schimnicul Atanasie vine de la Tismana la Lainici, în 1780 şi se pomeneşte într-un sinet în care donează mănăstirii o moşie.

Continuam traseul cu vizita la Sarmisegetuza.

sarmisegetuza-regia

Ne deplasam catre Hunedoara unde vom vizita Castelul Corvinilor.
Pe blazonul familiei Corvinilor este inscrptionat un corb care tine în cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legenda. Se spune cã Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie din Tara Hategului, pe nume Elisabeta. Pentru a o feri de necinste, regele îi da de sot pe unul din vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodatã si un inel ca si dar pentru copilul nenascut, cu scopul de a fi recunoscut atunci când va creste si va merge la curtea regala. In timpul unei calatorii facuta de familia lui Voicu, poposind pentru a pranzi, inelul este uitat pe o margine a stergarului pe care erau puse merindele. Un corb, atras de stralucirea inelului îl fura încercând sa plece cu el. Copilul Ioan de Hunedoara ia un arc si sageteazã corbul, recuperand astfel inelul. Atunci cand creste si ajunge la curtea regala, povesteste aceastã patanie, iar regele, impresionat de aceasta istorie, decide ca simbolul familiei hunedorenilor sã fie corbul cu inel de aur în cioc. De altfel, si numele familiei provine din latinescul “Corvus”, care inseamna “Corb”, o pasare care simboliza cu totul altceva în evul mediu, si anume întelepciunea si longevitatea.

castelul-corvinilor

Deplasare catre Sibiel

Cazare la Sibiel – Pensiunea Cristina 3 margarete

Pensiunea-Cristina-20110531122722

O pensiune cochetă, cu un aer aparte, situată în Mărginimea Sibiului, satul Sibiel, la altitudinea de 615m, la 22km de oraşul Sibiu. Gazdele dumneavoastră sunt persoane sociabile şi se află întodeuna la dispoziţia dumneavostră având grijă ca timpul petrecut la “Pensiunea Cristina” să fie cât mai relaxant şi să reveniţi întodeuna cu bucurie. Interioarele sunt plăcute, camerele de la parter având un aspect rustic cu un aspect deosebit iar cele de la etaj construite modern. Priveliştea pe care o aveţi de pe terasă vă va încânta cu siguranţă, munţi acoperiţi cu păduri şi păşuni, cerul albastru, multă verdeaţă.

Cina cu specific ardelenesc la Pensiunea Cristina 3 margarete

Ziua 3 – 1 decembrie – LA MULTI ANI, ROMANIA!
Mic dejun la Pensiunea Cristina 3 margarete
Ne deplasam catre Sibiu unde vom vizita centrul orasului – tur pietonal si timp liber la dispozitia turistilor
Deplasare pe Valea Oltului
Scurta oprire la Manastirea Cozia
Situat la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al Oltului si la cca. 20 km nord de Ramnicu Valcea, ansamblul manastiresc de la Cozia, cu hramul “Sfanta Treime”, la inceput a fost cunoscut sub numele de “Manastirea Nucet”, abia mai tarziu primind numele de “Cozia”, dupa muntele din vecinatate. Biserica mare cu hramul “Sfanta Treime”, armonios proportionata, cu ornamentatie bogata, a fost construita de mesteri din Moravia, dupa modelul bisericii sarbesti din Crusevat, din piatra alba tare, intre 1387-1391, ctitor fiind domnitorul Mircea cel Batran. Conceputa dupa planul trilobat, ea surprinde prin precizia si perfectiunea realizarii artistice. A fost sfintita la 18 mai 1388. Partea superioara a chenarelor de la ferestre, rozetele de deasupra lor si pictura din pronaos dateaza din timpul lui Mircea cel Batran. Pictura a fost renovata in 1517, in vremea lui Neagoe Basarab, cand s-a facut si fantana care ii poarta numele, dupa cum se vede intr-un fragment de inscriptie; intre anii 1706-1707 i-a fost adaugat pridvorul, s-a refacut pictura din incinta si s-au adaugat cerdacurile, chiliile si s-a reconstruit havuzul cu apa (baptisteriul din fata bisericii). Toate acestea s-au facut de catre paharnicul Serban Cantacuzino. Pictura originara se pastreaza in naos, unde pe peretele de vest sunt pictati Mircea si fiul sau Mihail in costume de cavaleri, iar in stanga se afla portretul lui Serban Cantacuzino.

Sosire la Bucuresti in cursul serii

Tarif: 500 lei / persoana, include:
- transport autocar / minibus
- cazare 2 nopti la pensiuni de 3 margarete
- mic dejun
- cina cu specific oltenesc (cina include si bauturi)
- cina cu specific ardelenesc (cina include si bauturi)
- foc de tabara
- ghid de turism insotitor

Tariful nu include intrarile la obiectivele turistice sau alte cheltuieli personale.

Stiti deja ce trebuie facut. Imi scrieti la Formularul de Contact, mesaj, cu Subiectul “La Multi Ani Romania ! ”

Va astept ! :)

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply