Open Widget Area

Lămâia


English

Scurta de seară.

Dacă Viaţa îţi dă lămâi fă-ţi o limonadă.

12074836_1077240602295406_1460352054403593108_n

Eu primind aproape zilnic câte o lămâie, în formă umană de cele mai multe ori, am învăţat aşa de bine să fac limonadă încât pot să concurez oricând orice storcător de citrice profesional.

Cu sau fără zahăr, storc lămâile repede, şi cojile le arunc fără milă sau regret în sertarul cu uitare forever.

Întotdeauna am fost fascinată de oamenii cu care am încheiat relaţii şi care au rămas agăţaţi în amintiri, răzbunări şi urdori din ură.

Practic acestor lipitori de baltă, pe care le rogi insistent să te lase, după care le mai rogi încă o dată, le smulgi de pe picior şi te trezeşti cu ele pe mâna, le smulgi şi de pe mână, eşti în final nevoit să le aplici un şut puternic exersând tehnica din copilarie de fotbalistă amatoare.

După care te linişteşti şi crezi că au înţeles că It’s over.

Se termină ele relaţii de dragoste pătimaşă când nici unul/una nu şi-ar fi închipuit că se va termina vreodată.
Se termină ele prietenii sincere.
Se termină ele relaţii de amiciţie.
DARĂMITE ! relaţii PASAGERE între oameni carora li s-a întâmplat să-şi intersecteze la un moment dat vieţile şi asta pentru câteva Luni, Săptămâni. De cele mai multe ori, câteva ORE.

Cum poate cineva care nu a ştiut despre tine decât că ai doi ochi, un nas, şi-o gură, să dezvolte o obsesie şi o ură în ce te priveşte ? Habar nu am.

D-asta zic că mă fascinează şi e atât de patologic, aproape caz de urgenţă la Floreasca.

Aş vrea mult să citească mai ales ei toate astea, să se identifice ca personaje, să îşi regăsească delirul, şi să realizeze penibilul situaţiei. Şi da, să îşi ia o viaţă şi să o trăiască. A LOR, finally. Ei, ca entităţi extraterestre, imaginare, să zicem.

Este cazul lui Koztykă, purcelusul isteric.
Ori Mistreţul-care-paşte.
Sau KorKodel-ce striga-”Lupul”.
Exemplele pot continua.
Koztykă, doar unul dintre exemple, luat la plezneala (vorba vine). El a fost invitat la o adunare cu mâncare, ceea ce evident, purceluş fiind, i-a plăcut. Bănuiam că va scrie ceva impresii, va face câteva poze, mai ales că a părut că se simte atât de bine încât a binevoit să strice şi binele celorlalţi. Am fost apropiată de purcelusul isteric. Chiar şi când în cadrul unei mese s-a scobit în nas în profunzime şi din prietenie, am lăsat-o aşa. (De obicei mă arăt îngreţoşată şi fireşte, îi fac observaţie nesimţitului).
În fine, nu a durat mult până cand de la zgarmatul în nas s-a produs şi o zgarmare şi o introducere de rât în treburi profesionale şi eu, repet EU, am încheiat relaţia DECENT.
Decent înseamnă că nu mai am absolut nimic de zis şi ies în tăcere, fără explicatii, pe cea mai mica uşa, făcându-mă absolut şi total nevăzută.

Ce face orice om normal psihic în condiţiile date ?

Un om care îşi doreşte să afle mai multe, întreabă. Sună. Trimite mail. Se interesează.
Un purceluş isteric, un mistreţ păscător , un om de care imi e MILA, începe să arunce cu noroi în stânga şi dreapta până când se ofileşte, se usucă, îi cade codiţa, îşi pierde fiecare picătură de energie. Pentru că eu NICIODATĂ nu intru în jocuri de reimpacare de acest fel.

CÂND CEVA NU-MI (MAI) PLACE, ÎNTORC SPATELE, NU (MAI) SPRIJIN, ŞI ÎMI VĂD DE VIAŢA MEA.

(Ceea ce recomand călduros, amical, tuturor celor care încheie relaţii indiferent de natura lor.)

Cine are de pierdut în toată ecuaţia asta ?
Omul-Lămâie.

El stă în coaja lui galbenă, ca un suferind de icter, acru, cu moţuri la ambele capete, aşteptând că florile să răsară şi pe strada lui.
El neştiind că pentru ORICE nefericire există UN singur răspuns: “LOVE is all you need”.

D-asta îmi e milă, şi nu sunt deloc ironică. Îmi e milă de Omul-Lămâie. Lipsa de Iubire din viaţa lui, lipsa de o viaţă practic din viaţa lui, îl face interesat în permanenţă de vieţile altora.

Din păcate pentru el, există oameni care nu stau prea mult să îi asculte dramele.

Acestor oameni le place sincer Limonada.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply