Open Widget Area

match the meci


English

Nu mă pricep la fotbal. Dar mă pricep la logică. Mă mai pricep la simţit lucruri şi la văzut la rece.
Eu nu ştiu cum e cu mingea, dar ştiu că la 12 ani jucam fotbal în spatele blocului mai bine ca băieţii. Nu se pune.

fotbalista cristinel

Dar.

- Se fac calcule cu puncte. Că dacă batem cu 1-1 facem X, dacă luăm bătaie facem Y, dacă avem 2 goluri diferenţa, facem Z. Exact că o familie de sărăntoci care îşi adună ban cu ban ca să poată să îşi cumpere ori un baton cu mac, ori o merdenea.
Când joci, nu ai nevoie de chiţibuşăreală. E ori, ori. Te duci acolo să câştigi meci după meci. Punct. Şi atâta.

- Treaba cu ruşinea mi se pare hilară. Să îţi fie ruşine că nu te-ai calificat! Cum să poţi să spui aşa ceva?
Am văzut că şi la alegerile din Bucureşti s-a spus asta cu ruşinea. Mare ruşine domne’. Mare ruşine că n-a ieşit cine am vrut noi. Mare ruşine că nu au jucat fotbaliştii cum am vrut noi. Ruşine, ruşine, de 3 ori ruşine. Să va fie ruşine! Asta cu ruşinea în afară că e de grădiniţă, nici nu motivează pe nimeni. Şi mai ales că nu e ruşinos să pierzi. Se poate întâmpla. Get over it.

- S-a dat vina pe antrenor. Că ar fi tata Puiu, tata Cuiu lui Pepelea. Care dacă ar fi scos din talpa cu bătătură a fotbalului, toate ar merge unse. Mă îndoiesc profund. O pâine bună se face cu făină bună. O echipa bună se face cu jucători buni. Din nimic, iese nimic. Nu mai sunt jucătorii de înainte. Nu mai există un alt Hagi, Răducioiu, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, care cu sau fără echipa naţională, ei individual luaţi, erau valoroşi. Nu mai avem cu cine. Asta e. Nu-i tragedie.

- Mi-a plăcut tare asta cu “ne-am dorit”. “Băieţii şi-au dorit calificarea”. Am văzut cam 3 şuturi trase pe deasupra porţii de Stanciu, deasupra însemnând cu mult deasupra. Atât de deasupra că aveai senzaţia că te uiţi la rugby, nu la fotbal. E, uite asta nu înţeleg eu. Cum e cu dorinţa asta. Să fii fotbalist de meserie şi să nu ştii unde e poarta. Ca şi cum s-ar urca un şofer într-o maşină şi nu ştie unde se bagă cheia în contact, cum se apasă pedalele şi cum se bagă în viteze.

Asta e. Get over it. Nu e un capăt de lume.

hghghghghghgfhgfhgfhgfhghgfhgfhfhgfhfhgh

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply