Open Widget Area

Odata o vaca…


English

DSC_0230

A fost odata o vaca care s-a indragostit de un cal de rasa.
Stateau amandoi in grajd si mancau impreuna trifoi atunci cand stapanul le aducea.

Vaca era colorata in alb si negru si se intreba de ce calul este maro tot si are coada asa de frumos periata.

Cateodata se intreba de ce calul nu e agitat ca ea si se multumeste sa manance bucatele mici de zahar, in timp ce ea lingea din drobul de sare.

In fiecare zi vaca era mulsa si nu era foarte comod pentru ea. I se infigea aparatul de muls o jumatate de ora dimineata si inca o jumatate de ora seara, in timp ce calul era scos afara, pieptanat, si invatat sa alerge. Ea nu putea pricepe de ce calul primeste libertate in timp ce ea era folosita.

Vaca statea in mizerie si nimeni nu incercase macar o data sa o pieptene si s-o faca frumoasa. Asta in timp ce calul primea zilnic cate o repriza de mangaiat si aranjat frumos, ca de gala.

Vaca a inceput sa ii spuna calului toate necazurile ei si cat de mult isi doreste sa fie impreuna cu el. Sa formeze un cuplu. Vaca se indragostise, dar nu era prima data. De fapt, toata viata ei de vaca, fusese plimbata dintr-un grajd in altul, in asa fel incat si uitase macar reperele lor, nu mai stia nici o adresa a unui fost grajd. Umblase creanga, dintr-un grajd in altul, dar se indragostise de fiecare data. De porcul cu care fusese in grajdul de metal, de berbecul cu care statuse in tarc, si pana si de gascanul cu care impartise o ograda, chiar daca stiau amandoi ca nu se potrivesc la dimensiuni.

Nu era deci prima data pentru vaca ca se indragostise. De data asta de un cal. Insa calul nu se indragostise decat o singura data pana atunci. Era fosta colega, o iapa de rasa, la fel ca si el. Stapanii insa o mutasera in strainatate ca sa faca performanta, si nu mai putusera sa tina legatura.

Insa calul prinsese drag de vaca. Ochii ei mari, bovini, luciosi ca sticla, care nu spuneau niciodata mare lucru. Faptul ca de fiecare data cand se trezeau dimineata vaca il intreba “Unde suntem?”, il amuza. Si mai ales faptul ca vaca ii spusese sincer, bovin, ca asa intrebase si in trecut pe ceilalti. “Unde suntem?” intrebase de fiecare data vaca cea plimbareata care se trezea intr-o dimineata cu porcul, cealalta cu berbecul sau chiar si cand se trezea langa gascan.

O alta intrebare a vacii pe care calul o gasea calina si de o palida inteligenta era “De ce mi se intampla mie toate astea ?”. Calul stia clar ca tot ce ti se intampla este cu participarea ta benevola si nu isi explica cum de vaca nu putuse in atata timp sa isi dea seama ca fiecare raspuns la oricare “De ce ?” este tot in tine.

Vaca iesea la iarba cu prietenele ei vaci si barfeau de fiecare data. Ca sa iasa din cireada, vaca se lauda in stanga si dreapta cum de calul facuse o pasiune pentru ea. Asa credea ea, doar pentru ca tot calul era cel calm, linistit, si nu simtea nevoia de adrenalina. Ea citise bovin in linistea calului, o profunda iubire.

Pentru ca vaca era in fiecare seara intrebata de cal cum se mai simte, vaca se simtea iubita si bagata in seama, nestiind ca intrebarea era doar pentru ca de fiecare data calului ii era mila de tratamentul la care vaca era supusa.

Asa ca vaca devenise bovin de aroganta. Incepuse sa considere locul unde statea calul, drept toaleta, si dupa ce calul devenea furios, ea radea bovin. Ii placea intr-un fel ca devenise rautacioasa si se considera ca merita sa fie inca iubita.

Calul ii atrasese atentia, dar vaca deja, intrata intr-o relatie, considera bovin drept meritoriu sa fie sarutata si iubita in cotinuare. Ea credea ca i se cuvine totul si cateodata fura de la cal bucatelele de zahar.

Intr-o zi calul avu o discutie serioasa cu vaca. Ii spuse ca a vazut-o flirtand cu un bou pe campie. Vaca incepu sa rada in timp ce flatula, neinteresata prea mult de parerea calului. Ii arunca inca si o idee calului si ii spuse : “Ar trebui sa iti gasesti telul in viata !”

Calul a suferit foarte tare nu doar pentru ca ii parea rau ca vaca nu observase ca telul lui era sa fie un cal de cursa lunga si se pregatea zilnic pentru alergare, dar si pentru ca vaca nu mai simtea nici cele mai elementare emotii pentru o oarecare faptura cu care isi impartise traiul in comun.

Calul nu i-a spus nimic vacii.

Nici n-a acuzat-o ca de fapt ea nu si-a gasit telul si ca toata lumea o foloseste ba pentru lapte, ba e distractia boului care nu vrea nimic serios de la ea.

A lasat-o in pace si a suferit in tacere.

Intr-o zi, dupa ce a fatat, vaca a fost dusa la abator. Pentru ca nu mai dadea lapte suficient. Insa vaca nu a suferit la plecare, pentru ca ea credea ca din nu stiu care motiv i se organizase o ceremonie. Astfel ca pana la masina, a mers tantosa si fericita, scuturand voios din coada.

E bine insa ca in acea zi calul nu a putut sa asiste si sa sufere iar, pentru ca iesise campion la cursele internationale.

Daca ti-a placut povestea, o sa ramai cal, neinteresat de nici o parere bovina.
Si mai mult, daca ti-a placut povestea, da share, nu o tine doar pentru tine. :)

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply