Open Widget Area

Pentru tine sunt un strain


English

DSC_0237

Pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.

N-o sa-mi stii niciodata gandurile pentu ca n-ai vrut sa mi le stii niciodata.
Ai sarit cu mine in camera, la fel cum ai facut cu o duzina ca mine, si inaintea mea.
Le-ai spus si lor ca si mie ca tu n-ai iubit niciodata dar ai vrea.
Te-au crezut si ei. La fel ca si mine.
Si au incercat sa te iubeasca ei, crezand ca in timp vei primi ceva ce iti va fi mai usor sa copiezi si sa dai la randu-ti inapoi. Erai o imitatoare desavarsita.

Pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Pentru ca putin ti-a pasat cand te-am rugat sa nu imi incurci planurile si viata. Te-am rugat exact dupa o saptamana cand tu urlai ca o femeie nebuna ca ma vrei. Era doar o ambitie.

Pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Da, ai dormit langa un strain care incepuse sa te iubeasca si el ca cei de inaintea lui. Care iti facea masaj cu buzele pe spate pentru ca simtea ca doar buzele sunt cel mai sfant lucru ce te poate atinge. Chiar si pe spate. Da, chiar atat de mult te iubea. Si care stia ca jocul tau prost de Alb-Negru, Rece-Cald face parte din o serie de complexe pe care ti le ascundeai in hainele de second hand si carliontii aurii din par. Un om fara complexe nu face jocuri. Stie exact ce vrea.

Pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Pentru ca iti e atat de usor sa iti pierzi noptile cu straini. Sau zilele. Nu conteaza. Doar exista atatea siteuri de matrimoniale si atatia barbati disperati ca si mine dupa iubire, incat ti-ar plati pana si biletul de avion pana la ei. Ei ar dori sa te iubeasca, tu sa vizitezi.
Stockholm, Madrid, Verona, nici nu mai conteaza. Deja ai uitat de mult si ce ai vizitat. Noroc cu ei, care iti faceau poze profesionale pentru colectia ta. Noroc cu facebook-ul care iti aducea aminte ca exista harti si check-in-uri.

Pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Nu te mira acum ca ti-am facut jocul. Si ca ti l-am dat inapoi. Ti-am spus de la inceput ca o sa fiu prima ta lectie si nu o sa accept ca toti cei de dinainte, sa fiu doar un numar de ordine dintr-o lista. Sunt un om de cuvant.
Nu te mira ca am jucat mai bine decat tine.
In goana ta dupa carpedieme ai uitat ca exista si jucatori mai profesionisti ca tine. Ai uitat ca ma acuzai ca nu imi folosesc mai bine creierul – ca tine- si eu iti raspundeam ca tu nu iti folosesti deloc inima- ca mine-.
Erai atat de ocupata cu ascunsul numerelor de telefon la tine in agenda incat nu ti-ai dat seama nici macar cand ti-am descoperit impostura.
Stii, niciodata nu ti-am spus. Pentru ca…

pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Dar …eram curios pana cat de departe o sa mergi crezand ca nu-mi dau seama.
E uimitor cum omul rau crede ca doar el stie niste lucruri si nimeni altcineva. Intodeauna m-am intrebat ce ii face sa creada asta.
Stiam tot ce faci. Si noptile in care imi spuneai sa te las sa dormi ca esti obosita si a doua zi te trezesti prea devreme, si in momentul cand iti inchideam, te pregateai de iesit in oras. Stiam ca aveai vreo doi prosti care jinduiau dupa tine si carora le cereai sa iti repare televizorul, respectiv centrala. Stiam ca Mara aia din telefon e un francez bogat si urat. Si ca desi nu iti placea muzica simfonica te duceai cand eu eram plecat, la concerte, cu un violonist celebru din Londra care promitea o relatie-casnicie-iesire-cafea-intalnire-onoapte-afacere buna pentru viitor. Si in timp ce iti ascultam toate povestirile tu nu stiai ca ..

pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Tu credeai ca doar tu pentru mine erai o straina. Iti zambeam cand iti ascultam povestile. Pentru ca stiam totul. Si tu credeai ca zambesc pentru tine.
Si chiar cand ai vazut ca latul se strange pentru ca trebuia sa te hotarasti odata, mi-ai spus ca nu te cunosc. O, iubito, cat de tare te-ai inselat. Eu te cunosteam foarte bine. Pentru mine nu erai o straina. Doar eu …

pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Si cand s-a terminat totul, mi-ai spus plangand ca m-am jucat cu tine. N-am vrut iubito, dar stiu sa joc mai bine decat tine. Si tu sa joci, sa crezi ca doar tu, si de fapt sa fie exact invers. Viata e atat de corecta cateodata iubito.
Cat de tare plangeai iubito si credeai inca, ai crezut pana in ultima clipa …ca nu stiu nimic. Sufeream, dar n-am vrut sa-ti arat.
Te-am lasat sa crezi ca nu stiu nimic. Doar ca m-am jucat cu tine. Da, eu !
Iti dai seama cat ai fi fost de socata sa iti arat toate dovezile pe care le aveam ?
Si de cat timp ?
Dar la ce bun ?
Ai fi stiut data viitoare, cu un alt prost, sa te pazesti mai bine.
Si nu vroiam asta.
Vroiam doar sa te las sa te duci cu tot avantul spre o alta alegere despre care stiam ca e o prapastie. Da, iubito,

pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.
Iti mai amintesti cum mi-ai plans ultima data cand imi spuneai ca n-ai stiut langa cine ai dormit ?
Nici n-ai avea cum cata vreme te-ai obisnuit sa dormi cu straini.
Am fost atat de bucuros cand ai anuntat pe toti ca tu m-ai parasit pe mine si nu invers. Ti-am si confirmat asta, tu, tu, tu, tu, m-ai parasit pe mine. Ce mai conta adevarul ? Am vrut sa iti dau satisfactie. Ti-am zis, vroiam sa te duci cu viteza. Sa nu te opreasca nimic sa te arunci. Buf !
Pentru ca viata e atat de frumoasa. Sa te fi iubit iubito atat de mult si cu toate astea sa iti spun ca

pentru tine sunt un strain. Si o sa raman asa.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply