Open Widget Area

Picanterii Corfu


English

Despre Corfu as putea sa scriu chiar si o carte de vreo suta de pagini, atat de drag imi e acest colt de Paradis. Oricat de mult as scrie sau as adauga fotografii sau filmulete, intotdeauna o sa am senzatia ca parca ceva lipseste sau nu a fost descris foarte detaliat.

Uitandu-ma peste fotografiile facute, am descoperit una interesanta, si anume cea a cafenelei familei Rouvas. Se gaseste fix la sosea, cum plecati din Corfu Town sa zicem spre Ipsos, gasiti cafeneaua pe partea stanga.

Ati auzit desigur de Sakis Rouvas, care nu e doar un barbat foarte frumos ci si un solist foarte talentat. A participat din partea Greciei la Eurovision editia 2007 din ce imi amintesc cu o piesa foarte dinamica “Shake it “.

Sakis Rouvas s-a nascut in Corfu si anume in localitatea Ipsos, iar eu cand am lucrat in Corfu in 2008 exact in localitatea Ipsos, mama unuia din proprietarii de vile imi spunea ca se intalnea la cafea dimineata cu mama lui Sakis Rouvas. :)

Asa cum ii sta bine oricarui om Valoros, Sakis Rouvas nu a uitat de unde a plecat, si vine aproape de circa 3 ori pe an pentru concerte in Corfu, chiar daca majoritatea concertelor lui sunt internationale.

Si pentru ca in postul anterior va lasasem ultimul filmulet cu Spitalul Nou, va adaug acum o fotografie cu speranta ca nu veti ava niciodata nevoie sa ajungeti aici. Se afla pe partea stanga a directiei de mers, langa sosea, cum plecati din Corfu Town catre directia Paleokastritsa.
Spitalul Nou s-a construit de doar 2 ani si era absolut nevoie, intrucat Spitalul Vechi care se afla in Corfu Town era extrem de imbatranit din mai toate punctele de vedere, incepand cu constructia , terminand cu aparatura medicala.

Un alt lucru interesant este ca datorita “hoardelor ” de englezi :), s-au specializat fel si fel de magazine care mai de care mai iesite din tipar, si pentru ca deja stiti pentru ca v-am mai spus asta, eu sunt foarte atrasa de locurile deosebite si un pic “altfel”, am ajuns la un restaurant in Roda. Dupa ce am servit masa, impreuna cu nota de plata a ajuns si un astfel de card, foarte frumos conceput grafic si care te invita parca sa mai treci pe la ei. Restaurantul “Five roses “.

Nu va spusesem de cele doua Fortarete din timpul dominatiei venetiene, si anume Noua Fortareata si Veche Fortareata, ambele in Corfu Town, si pe care le puteti vizita pentru ca se afla la o foarte mica distanta una de cealalta.

Am lasat pentru final cea mai draguta fotografie pe care am realizat-o in Bulgaria, in localitatea Lukovit.
Este o masina construita in stilul celei din desenele animate Flinstones si e asezata in fata unui restaurant ca mod de publicitate.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply