Open Widget Area

Idiotest


English

Eu am experienţă cu proştii şi oamenii răi din turism.

Acolo, 10 ani de zile cât am tot făcut ghidaj, am văzut oameni care plăteau 50 de euro pe 7 zile la final de sezon, adică preţ pentru sărăntocii mocangii. C-acum pot s-o zic clar, atunci nu puteam. Exact ăia incepeau cu fiţe de nu le ajungeai la nas nici cu Autostrada Soarelui.

Şi da, uneori îmi venea să le zic că le dau eu 200 de euro, numai să plece acasă.

Deci oameni răi şi proşti şi cu foame-n maţe, am tot întâlnit.

Şi cu o rigiditate din aia în gândire specifică psihopaţilor.

Acum, că văd că există şi în stand up, n-are ce să mă mai surprindă.

1311000574183

Mă suprinde însă că vine de la oameni cu care n-am schimbat NICIODATĂ nici două vorbe. NEVER. Ever.

Ca şi cum m-aş apuca acum eu să văd pe una oarecare pe facebook şi să mă apuc să scriu că aia de ce face nu ştiu ce. Nu e treaba mea!

Problema în România e că ne uităm prea mult peste gardul vecinului şi prea puţin în ograda personală.

De ce face Cristina show de o oră, mare problemă, mare dilemă. Subiect de postare pe un grup secret. Al comedianţilor. Primesc invitaţie, intru, văd despre ce e vorba, dau cu tămâie şi ies de pe grup. Data viitoare fac şi print screen şi pun pe blog direct că prea mult bun simţ cu mitocanii nu e lucru bun.

Uite d-asta nu mă interesează pe mine apartenenţa la “lumea comedianţilor”. D-asta o evit.

Că de juma’ de an de când mă învârt aici, am văzut numai invidie şi răutate. Ok, şi prostie.

Prostie tăticule. Curată, cristalină, clară ca lacrima. Prostie ca noaptea cu cerul fără stele.

Ah, şi-am mai văzut alcoolism. Şi desfrâu. Şi teribilism la oameni trecuţi de 30.

Aşa că. Rezumat.

Puteţi să comentaţi cât doriţi despre mine. Că de ce fac eu show de o oră. Că nu am umor. Că sunt urâtă. Că sunt aşa şi pe dincolo. Mi se rupe puloverul la guler!

Toate astea arată că vă frământă un subiect care n-ar trebui să vă frământe. Dar în fine, vă frământă. Faceţi-vă grup, staţi la bârfă, bârfiţi-mă până nu mai puteţi, şi a doua zi luaţi-o de la capăt.

Mie-mi convine.

Că în loc să vă umpleţi viaţa cu lucruri frumoase şi sufletul de bucurie, staţi şi vă pierdeţi viaţa cu gândul la mine.

În timpul ăsta eu îmi văd de ale mele, îmi mai cumpăr o mobilă, mai fac o meditaţie, mai citesc o carte, mai fac dragoste, mai scriu ceva care să inspire lumea. Na, adică îmi văd liniştită de viaţa mea.

Am fost doar surprinsă să văd că eu, om calm şi în banca mea, care îmi văd doar şi doar de ale mele, care nu caut scandal niciodată, care evit cât pot chestiile dubioase şi oamenii dubioşi, deci tocmai eu, aia cu Pace, tocmai eu aia care-şi intitulează spectacolul “#Love”, tocmai eu deci, am parte de interes din partea unor “colegi de stand-up”.

Nu sunt colegă cu nimeni, să ne înţelegem!

Faptul că eu am terminat ASE nu mă face colegă nici cu Mişu Negriţoiu, nici cu Magda Ciumac. Ambii au terminat Ase-ul dar asta nu înseamnă nimic.

Faptul că eu îmi cumpăr de la Mega, nu mă face colegă cu ceilalţi cumpărători de la Mega.

În schimb, dacă ai bun simţ şi ştii să te porţi, aş vrea să îmi fii prieten nu doar coleg.

Mitocănismele ieftine nu m-au pasionat niciodată. Şi nici apropourile la orientarea sexuală. Astea cel puţin îmi arată de la o poştă cât de impotent eşti. Pentru că, să-ţi zic ceva.

Un bărbat care e stăpân pe bărbăţia lui, niciodată nu o să strige-n piaţă “aloo, avem la ofertă castravetele cel mai lung şi gros şi neted”.

Pentru simplul fapt că reclama se face din …gură-n gură, pe cale orală, şi s-ar duce ea vestea bună mai repede decât viteza sunetului de la tine din tarabă.

Deci eşti vai de capu’ tau, mai în clar.

Aşa că, rezumat.

Puteţi să bârfiţi cât doriţi. Faceţi-o însă în viaţa voastră. Nu am nevoie nici să fiu informată şi nici invitată la discuţie.

În final, vă las un test al inteligenţei.

El se poate trece foarte simplu, răspunzând la întrebarea “Ce mă freacă grija?”, astfel:

Îl vezi pe Ionel că se pupă cu Gigel. Testul “Ce mă freacă grija?”. “Păi nu mă freacă grija. Ionel nu e iubitul meu, deci “Nu mă freacă grija” e corect.

O vezi pe Vasilica grasă, urâtă, cu pantaloni scurţi, la ea pe balcon. “Ce mă freacă grija?”. “Păi nu mă freacă grija pentru că Vasilica e la ea în casă, dacă nu îmi plac femeile grase nu mă uit. Deci “Nu mă freacă grija” e corect.

Vezi că un No Name face un show de stand up de trei ore. Aceeaşi întrebare. Şi răspunsul corect ” Păi nu mă freacă grija, eu am materialul meu, stilul meu, mesajul meu şi nu mă freacă grija.”

Multă sănătate psihică tuturor!

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Leave a Reply