Open Widget Area

Buricii lumii


English

Frate, deci nu mai pot cu asta. Dacă spun că nu sunt atrasă de bărbați sigur în maxim următoarele 10 minute și mai ales dacă sunt într-o încăpere mare cu multă lume aud următoarele. “E o curvă!” “E o frustrată!” “E o blablablabla/ cuvinte urâte aruncate la nimereală”.

fructul-saptamanii-capsuna_size1

Dacă spun că îmi place stilul X trebuie să răsară cineva să mă contrazică pentru că firește, e vorba despre el. Sau ea, după caz.

Te apuci să spui de ce nu votezi un anumit partid? Păi apare sigur imediat cineva care ți-o taie repede că partidul celălalt e mai bun iar tu, în speță eu, ești, sunt, o curvă. Sau o frustrată. Sau o vai de tine fai, se duce România în vale din cauza ta.

Și încerci cu argumente, cu explicații, cu liniuțe, să spui logic de ce interesul tău e încadrat în o anumită sferă. Nu, degeaba, ești o vai de capu’ tău și clasificarea e deja făcută.

Cred că ar trebui să se înființeze și o comisie de masturbat regulamentar sau ceva pentru că dă-o dracului de libertate de expresie, oamenii trebuiesc puși la șabloane, și împărțiți în buni și răi, talentați sau netalentați, după ce ne place nouă. Noi fiind buricii unui univers anemic cu păreri clare și fermi pe poziții.

Nu cumva să ai o altă abordare a unui lucru pentru că, darling, “dar noi nu am făcut niciodată așa ceva până acum”.

EXACT!!! Voi nu ați făcut așa ceva până acum pentru că ați fost încorsetați în o gândire mică, de ici până colea. Pentru că nu sunteți vizionari. Pentru că judecați oamenii după tiparele voastre înguste raportate la o lume îngustă și care coincide de cele mai multe ori cu un suflet îngust.

Pentru că doar aici dacă îndrăznesc să spun că nu sunt atrasă de bărbați precis o să aud în următoarele maxim 10 minute. A, e o “frustrată”. Sau “e o curvă”. Pentru că pur și simplu unii nu pot procesa că pe această lume sunt fel și fel de oameni. Unora le place albul și altora negru. Unii suntem atrași de femei iar alții de bărbați. Unii vrem și putem să mergem înainte fără să ne pese câtuși de puțin ce părere are despre noi Vasile. Alții sunt interesați de gura lumii și în fiecare zi le e din ce în ce mai multă frică și își înăbușă propriul eu doar pentru că le-a zis Vasile Cunoscatoru’ cum stă treaba.

Oamenii sunt diferiți, pur și simplu. Dacă nu le place ce îți place ție e pentru că pur și simplu sunt diferiți de tine. Dar nu. Nu sunt nici frustrați, nici curve, nici vai de mama lor, nici nicicum din ce poți tu să ștampilezi.

Mi s-a spus treaba aia cu “lasă Cristina, nici bărbații nu te plac pe tine” deja de cinci ori. Să zicem că e așa. (Deși, NU, NU E. Da, am în messenger mesaje de la tipi tare faini care și-ar dori să iasă la cafea cu mine. Tipi care îmi spun că și-ar dori curajul și corectitudinea mea la iubitele lor. Tipi care mă susțin și încurajează. Și pentru mine ei sunt adevărații Bărbați. Pentru că adevărata masculinitate nu stă nici în pumn și nici în a nega dreptul la alegere. Adevărata masculinitate înseamnă exact opusul. “Știu cine sunt și tocmai de asta te las și pe tine să fii cum vrei tu”. Deci da, sunt bărbați care și-ar dori tare mult. Wow, nu? )

Dar deci hai să spunem că n-ar fi tipi pentru mine. (ahahaha. ok).

Cu ce m-ar afecta pe mine asta din moment ce tocmai am spus clar și răspicat că nu sunt interesată?

Închei cu o concluzie pe care am desprins-o dintr-un citat foarte fain pe care l-am găsit pe facebook zilele astea.

Dezvoltarea unei societăți nu depinde de bogăția materială. Ci de Valorile ei. De sistemul de credințe. De know-how.

Nu suntem răi pentru că n-avem ce mânca. Suntem răi pentru că nu înțelegem că se poate și altfel.

PS. Am prieteni care îmi spun câte sunt nevoiți să înghite. Trist. Dacă mi-ar fi făcut mie pe jumătate câte v-a făcut vouă, o spun și o scriu și o și semnez. Ar fi rămas fără cap.
Nu mai acceptați mizerie și tratament incorect! Pentru că exact așa hrăniți monștrii.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Comments are closed.