Open Widget Area

I don’t take abuse


English

Mi se pare că exprimă mult mai bine pe americănește decât pot s-o zic pe românește. Nu iau abuz. Nu primesc.

abuse-Small-480x400

Dau Block în secunda 2, nu stau la discuții.

O tot scriu din când în când pe facebook pentru că sincer, chiar aș vrea să evit situații mega penibile când tu-un prieten venit de pe virtual în viața mea reală- începi și te porți ca și cum pagina mea de facebook e pagina ta de facebook. Îmi dai ordine, mă înveți despre ce să scriu, cum să scriu, etc.
Nu, n-ai nici un drept să faci asta.

La fel, am dat chiar acum un block cuiva care postase ceva de genul “vai, ce bine că și-a luat un baston în cap Gelu Voican Voiculescu” și toate comentariile erau de la lătrai care habar n-au ce și cum dar cum simt miros de sânge în nară se reped ca animalele sălbatice la atac. Nu, nu e bine că Gelu Voican Voiculescu a luat un baston în cap. Asta în primul rând.

Avem niște legi în țara asta, în al doilea rând, înțeleg că venise că participant la Revoluție. Și băi, avea tot dreptul să fi venit, pentru că Gelu Voican Voiculescu Chiar A Participat la Revoluție.

Aaaaa, că pe urmă a greșit, da, poate. Zic “poate” pentru că eu aveam 12 ani la Revoluție. Dar omul a venit ca participant la Revoluție și avea tot dreptul să vină. Cum să îi dai un baston în cap și să îl umpli de sânge? Ce gesturi sunt astea? Doamne Ferește. Ne facem singuri dreptate pe stradă sau cum?

Gestul a fost oribil și sigur că i se va deschide dosar penal ăluia.

Dar, mă scuzați, m-am îndepărtat de subiect. Deci I don’t take abuse.

Deloc, nici măcar un pic, nici măcar de nici un fel. Nu poți să mă manipulezi, nu poți să îmi dictezi ce să fac, nu ai dreptul să mă judeci, nu te las să îmi vorbești urât, NU.

Și dacă pe o postare e vorba de Gelu, sau de Mielu, sau de Nelu, și noi suntem comentatori, și toți facem același lucru: ne dăm cu părerea, nu există că tu ai mai multe dreptate și eu mai puțină. Nu există să îmi jignești familia. Nu există ca eu să pun un comentariu cu ce cred despre o situație politică sau socială sau etc și tu să faci referiri la persoana mea sau la mama sau la tata. NU EXISTĂ. PUNCT.

Înseamnă că tu nu ești un om educat și eu nu am nimic de schimbat impresii cu așa vieţuitoare.

I don’t take abuse.

Nu iau, pur și simplu nu accept.

Iar aici, pe virtual, Block din prima, nu din a doua. Eu nu mai aștept să mai văd ce mai zici, îți dau Block și gata, nu avem ce discuta.

Stați acolo călăre unul peste altul viermișor peste viermișor, colcăiți în neputința de a ține un dialog între oameni cu păreri diferite. Este încapacitatea ta, nu a mea.

I DONT TAKE ABUSE.

Ca să ne fie clar și limpede tuturor.

Vă rog frumos să nu mă puneți să vă scot din lista de blocați pe urmă pentru că uite, am spus aici clar cum funcționez: ca un om complet, neinteresant de bolovani de primit.

Am o listă extrem de lungă de blocați și mi-e foarte dificil pe urmă să te caut și să te găsesc și să te deblochez.

O mai scriu încă o data. Intrați pe pagina CNN și citiți comentariile.

O să vedeți oamenii discutând fix despre subiectul ăla, nu despre neamul mă-tii, nu despre care e deștept și care e prost. Nivelul este altul. Oamenii ăia nu se jignesc în încercarea de a își sublinia mai mult punctul de vedere.

De asta sunteți de acord cu gesturi d-astea de lovit în cap până la sânge un om.

Pentru că sunteți fix la fel. Niște oameni agresivi, nedispuși la dialog. Iar eu nu iau așa ceva, nici nu stau la discuții când te repezi la mine.

Nu e despre Gelu. E despre mine.

Nu accept abuz de nici un fel, nici în virtual, nici în real, nicăieri.

Stau doar lângă oameni care îmi spun lucruri frumoase, îmi spun că pot mai mult, și așa ar trebui să facem toți.

Dacă ne scăldăm în cuvinte urâte și jigniri și agresivitate nu o să rezolvăm nimic niciodată.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Comments are closed.