Open Widget Area

Meditaţia Silva (2)


meditation_design_elements_vector_graphics_543916

Unde rămăsesem? La ridicarea globului ocular în sus în timp ce ai ochii închiși și te relaxezi.

Meditația și metodele acestea de relaxare și sănătate prin meditație sunt mai mult decât 15 minute sau cât dureaza.

Sunt mai mult un stil de viață și te ajută în afară de a îți liniști creierul și mintea, să fii perfect sănătos, să îi faci sănătoși pe apropiați, să ai succes în afaceri, să îți dezvolți intuiția și creativitatea, multe altele.

În general, fiecare om are cam 3 mari piloni pe care îi urmărește în viață.

1. SĂNĂTATEA. Este cea mai importantă, cel mai important factor de bunăstare. Și de aceea trebuia tratat cu prioritate.

2. DRAGOSTEA. (Sănătatea sufletească). Fie că vorbim de un partener de viață, fie că vorbim de a a avea relații armonioase cu cei din jur (Comunicare subiectivă!), undele de dragoste și armonie ne influențează starea de sănătate și inevitabil viața.

3. BANII. (Sănătatea financiară). Aici am inclus și devoltarea din punct de vedere material, bunăstarea finaciara, obținerea unui job, dezvoltarea afacerii personale.

În jurul acestor 3 piloni ne clădim viețile, le facem fericite și întregi.

Meditația făcută cu REGULARITATE te ajută să îți îmbunătățești toate aceste 3 aspecte ale vieții.

Voi scrie separat câte un articol pentru toți acești 3 piloni, până atunci vreau să mai spun câte ceva.

CUM SE FACE EFECTIV O MEDITAȚIE?

Varianta Simplă: (pe care o și recomand) Pașii sunt fix în această ordine

Te așezi pe un scaun normal, în poziție normală. Îți așezi mâinile pe brațele scaunului- dacă are, dacă nu- îți așezi mâinile în poală sau pe lângă corp. În orice caz, fara sa le strângi, fara sa le ții încrucișate. Doar le ții relaxate.

Inchizi ochii și ridici globul ocular în sus.

Te imaginezi într-un loc liniștit. Poate fi casa bunicilor tăi de la țara când tu erai copil. Poate fi o pădurice mică în care vezi o căprioara care bea apa lângă un izvor. Poate fi o plajă pustie. Astea sunt exemplele pe care le dau mereu pentru ca sunt fix locurile în care eu mă imaginez. Și ar mai fi un deck prin America în care stau întinsă pe un șezlong și deasupra am un cer senin cu niște dâre de avion. 🙂 . Tu alege locurile TALE în care tu te simți liniștit. Foarte important! Ești singur în imaginația ta, fără alte persoane.

Începi și numeri de la 10 la 1, imaginându-ți cifrele. Când faci relaxare mai lungă (de 30 de minute) poți să numeri de la 100 la 1. Important e să practici cât de des poți ca să te familiarizezi cu tot procedeul.

Îți imaginezi efectiv numerele și ulterior cifrele și din când în când îți șoptești în gând “mai adânc…și mai adânc”. Acest “adânc” se referă la nivelul relaxării și e pe orizontală destinderea.

Când ajungi la 1 te oprești. Ești deja în undele ALFA de funcționare a creierului. Aici ești cel mai relaxat și mintea ta este cea mai receptivă pentru primit informații.

Acum, informațiile pot fi diverse, așa cum am stabilit ulterior. Poți să lucrezi la un caz propriu de sănătate. Sau poți să lucrezi la un caz de sănătate a unei persoane dragi. Poți face comunicare subiectivă cu cineva. (o să explic mai târziu ce înseamnă). Sau poți să îți repeți în gând fraze benefice.

În orice caz, acest nivel este nivelul maxim de relaxare și receptivitate a minții și tu poți să o influențezi în direcția dorită.

Am explicat pe îndelete procedeul de intrare în ALFA, o să scriu următoarele articole cu cazuri detaliate.
(VA URMA).

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu – who has written posts on Cristina Patrascu.

Comments are closed.