Meditația Silva (1)
Am un canal de YouTube cum spuneam :))) și pe care am foarte puțini subscriberi, aproximativ 2 mii.
Pe canalul meu de YouTube am înregistrat niște filmulețe cu meditații ca să pot să îi ajut GRATIS pe toți cei interesați de Metoda Silva dar și de meditație, în general, ca formă de relaxare.
Am tot repetat și o scriu și aici, eu nu sunt instructor autorizat de Silva, sincer știu destui care nu sunt instructori autorizați Silva și iau taxa pentru ce predau, dar eu pur și simplu vreau să ofer aceste informații GRATIS pentru cei interesați.
Din mai multe motive.
În primul rând că știu că eu când am făcut cursul, adică la 23 de ani, nu am avut bani să îl plătesc și a fost un efort financiar uriaș pentru mine și deci aș vrea să înlesnesc altora accesul ca să nu treacă prin ce am trecut eu cu adunatul banilor.
În al doilea rând simț că dacă ofer informațiile astea îmi fac și mie un bine. În general, când dai ceva și nu ceri nimic în schimb, e un fel de a da înapoi societății ce ai primit și tu.
În al treilea rând pentru că real cred că dacă toți oamenii ar medita lumea ar arata altfel, mai bună, mai dreaptă, mai aproape de spiritualitate decât acum.
Că am vorbit de instructori și pentru că vreau să închid și această discuție, și mai ales în situația în care există și bani pentru cursuri, eu recomand doi instructori la nivel de România. Pe Rajko Kuzmanovici și pe Sorin Salajan.
Cu Rajko am făcut un interviu scris pe care îl găsiți pe site și cu Sorin o înregistrare video pe care o găsiți pe Canalul de YouTube. Ambii sunt niște oameni excepționali, nu doar niște profesioniști desăvârșiți. Am văzut că ambii au videouri făcute cu diverși realizatori tv pe care le puteți urmări tot pe YouTube.
Există de asemenea și cărți, aș recomanda tot de Jose Silva și de predecesorii săi.
Ideea de bază în orice meditație, că aș vrea totuși să mă refer la meditație la modul general și nu musai la Silva, este relaxarea.
Silva propunea să închizi ochii și să îi ridici puțin în sus, tu fiind așezat în poziție de șezut (în fund pe înțelesul tuturor).
Poți să stai pe un scaun, sau pe un fotoliu, ori pe canapea, dar ideal ar fi să nu fii culcat pe spate.
În această stare imgineaza-te că ești într-un loc în care tu te relaxezi în viața reală.
Poate fi o plajă, sau când erai mic și te jucai la țara, sau într-o mică pădurice în care e liniște și observi o căprioară cum soarbe apa din izvor, sau pe o terasă într-o zi de vară cu cer senin pe care observi linia albă lăsată de avioane.
Apoi începi să numeri de la 100 către 1.
Observă efectiv cifrele și hei, nu uita, privirea de sub chii închiși trebuie să fie ridicată un pic tot timpul.
Globul ocular să fie ridicat ca să imităm cumva poziția firească pe care o au ochii în timpul somnului.
Creierul emite patru tipuri de unde cerebrale.
Alfa, Beta, Theta și Delta.
O să ne oprim la undele Alfa și Beta spunând doar în treacăt că undele Theta și Delta sunt cele de frecvență foarte redusă specifice nou născutului.
Între 2 și 7 ani undele sunt cu precădere unde Alfa și exact undele Alfa se regăsesc și în timpul somnului.
Undele Beta sunt specifice unei activități de agitație și funcționare în “viața reală”.
Silva a făcut experimente pe copiii lui dacă putem spune așa și a observat că în timpul în care copiii erau liniștiți informația se asimila mai repede.
Astfel au putut învața mai repede limbi străine sau alte materii.
Silva a concluzionat pe bună dreptate că în timpul undelor ALFA procesele de învățare dar nu numai sunt mult mai rapide și mai benefice corpului și minții umane.
Așa că și-a continuat cercetările și a observat că aceleasi unde Alfa erau benefice în cazul unei răceli, în sensul că organismul uman avea parte de o vindecare mai rapidă.
Și tot așa, continuând și experimentând a ajuns la concluzia că ar fi ideal că în starea de maximă luciditate și conștientă care teoretic ar corespunde undelor beta să fie cumva invers și să obținem unde alfa.
Așa s-a ajuns la închiderea ochilor și ridicarea globului ocular.
(VA URMA)
http://www.cristinapatrascu.ro/meditatia-silva-2-5193/