Open Widget Area

“Oferte” de Colaborare


English

JobSites.Feat_1

Înainte să îmi propui o “ofertă” de colaborare, te rog frumos ai în atenţie următoarele considerente:

- fii sigur că există o contravaloare a serviciilor mele.

Sunt o chitră capitalistă şi cred în bani. Îmi plac banii, iubesc banii, cheltuiesc banii cu plăcere şi ei mi se întorc înapoi înzecit. Sunt doar câteva afirmaţii pozitive pe care eu mi le cânt zilnic. Am facturi de plătit, rezervor de umplut, şi mai ales nevastă de întreţinut. Oricât de mult o mângâi eu, şi crede-mă, nu există femeie mai mângâiată decât nevastă-mea, tot nu înţelege că iubirea mea se reduce doar la asta. Vrea şi bani. Vrea să ieşim la film. Vrea popcorn. Mai şi mănâncă. Bea bere. Toate astea mă costă bani. Deci să nu îţi fie deloc ruşine să treci acolo şi suma de la care eşti pornit să negociezi.

- nu sunt interesată de tururi gratis, hoteluri free, mâncare de la all inclusive.

Nu uita că 10 ani de zile am bănănăit prin cele mai mişto hoteluri, am mers pe jos mai mult decât mergi tu cu maşina, am mâncat toate ciudăţeniile lumii total moka în restaurante. Eu dacă aud acum de vacanţă mi se ridică păru-n cap. Pentru că termenul de “vacanţă” pentru mine are o altă conotaţie decât pentru tine. Spre final de ghidaj plângeam aproape zilnic în camera de hotel aşteptând clipa când o să dorm doar în patul meu de acasă. Traiul în hotel, fie el chiar şi cu femeia care îţi făcea curat de două ori pe săptămâna, nu e musai o bucurie.

- învaţă să oferi şi altceva decât bani. Dacă tot n-ai bani.

Dacă n-ai bani, eu mă bucur cu alte servicii. De exemplu când îmi faci “oferta” să stau “gratis” la hotelul tău de 5 stele ca să scriu şi eu trei cuvinte despre el, şi eu îţi cer să mă laşi să îmi beau cafeaua în lobby, nu rămâne ca prostul fără răspuns. Îmi place din când în când să stau şi să lucrez total singură altundeva decât acasă. Într-o cafenea sau într-un restaurant, sau hei, într-o recepţie de hotel. Iuhu!

- propune termene şi condiţii rezonabile.

Nu pot să îţi scriu conţinut într-o lună şi nu pot să fac magie cu un beţişor fermecat. Scriitura mea nu e formidabilă. Chiar nu. Are însă logică, autenticitate, cap, coadă şi miez, şi în colaborare cu experienţa în turism, pot ieşi lucruri minunate. Însă am multe de făcut pe parcursul unei zile. Nu pot şi nu vreau să învăţ să pot să îţi scriu ţie întruna, ca un scrib, pe trei hârtii de o sută, în decurs de N zile. Da, ştiu, sunt norocoasă că pot să trăiesc şi din altceva! Şi deci nu sunt nevoită să-ţi ling tălpile pentru o cutie de lapte.
(va urma) (cândva)

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Comments are closed.