Open Widget Area

Rajko Kuzmanovic si Metoda Silva


Rajko Kuzmanovic este cel care a adus Metoda Silva in Romania, si cel mai cunoscut instructor din Romania. De cand a adus aceasta metoda in Romania, mii de oameni o folosesc si practica zi de zi. Pe siteurile si forumurile dedicate acestui stil de viata , sute de oameni isi povestesc succesele obtinute. Avantajul folosirii acestei metode este faptul ca prin simpla relaxare poti sa iti atingi cele mai indraznete visuri. Eu am terminat in 2001 cursul de baza si de atunci pot sa spun cu certitudine ca m-a ajutat mult si recomand tuturor oamenilor sa urmeze aceste cursuri si mai ales sa practice ce invata. Recomand de asemenea ORICE carte scrisa de Jose Silva, in special “Tu Vindecatorul” si “Autocontrolul prin metoda Silva”.
Am vrut de mult sa am un dialog cu Rajko Kuzmanovic si am reusit acest lucru printre putinele clipe de timp liber pe care le are intr-un birou unde sta la loc de cinste diploma de instructor Silva si un tablou primit de la un absolvent Silva de origine congoleza, din Brazzaville .

Cristina Patrascu :Cine este Rajko Kuzmanovic ? Cand si unde v-ati nascut si ce ne puteti spune despre evolutia Dumneavoastra ?

Rajko Kuzmanovic : M-am nascut la Belgrad, Serbia, in 1969 . Dar cel mai putin timp mi l-am petrecut acolo. Cu Metoda Silva m-am intalnit in 1990 cand am si facut cursul de baza .

Cristina Patrascu : Cati ani aveati cand ati terminat cursul ?

Rajko Kuzmanovic : 21 .Dragostea mea ramane fizica ,mai ales fizica atomica, dar unde se regaseste de fapt Silva astazi , este mecanica si fizica cuantica, care explica de fapt tot ceea ce facem noi la curs . Dar ca sa ma reintorc la acest istoric, in 1990 am facut cursul de baza la Belgrad, si mi-a placut Metoda Silva, pentru ca e in primul rand o metoda stiintifica, cercetata si verificata deci bazele ei sunt in primul rand stiintifice, si dupa aceea se naste o intreaga filozofie a vietii. Si ce mi-a placut cel mai mult a fost ca mai intai de toate e o chestiune practica si dupa aceea se poate creea un anumit stil de viata. Este o metodologie flexibila ,si fiecare cursant care vine si foloseste acest curs, poate folosi metoda in concordanta cu educatia lui, mentalitatea, religia. Apoi am participat la alte cursuri ale metodei Silva. Iar in 1993 am si devenit instructor Silva, iar primele cursuri le-am tinut in Serbia, la Belgrad, si dupa aceea in 1994 am inceput sa le tinem si in Romania.

Cristina Patrascu : Cum ati ajuns in Romania ?

Rajko Kuzmanovic : Fiind razboi acolo, am cerut prin tehnica paharului cu apa, pe care o invatam cu totii la curs, un raspuns la locul in care puteam sa merg si sa ma dezvolt din toate punctele de vedere. Am avut un vis, cu drumul care ducea catre Romania .

Cristina Patrascu : Pentru ca siteul este si pe profil turistic o sa va intreb acum si unde va place sa calatoriti …

Rajko Kuzmanovic : Exceptand Italia si Franta unde am trait, imi plac doua locuri foarte mult si unde merg in vacante . Este vorba de Tenerife unde ma simt minunat si Thailanda

Cristina Patrascu : Revenind la Silva…

Rajko Kuzmanovic : Silva te invata in primul rand cum sa gestionezi stresul si situatiile stresante

Cristina Patrascu : De cate ori practicati Silva zilnic ?

Rajko Kuzmanovic : Pentru mine metoda Silva e un stil de viata, ca atitudine si tot . Si practic de doua ori pe zi minim, dimineata si seara .

Cristina Patrascu : Ce inseamna sa fii un om de succes ?

Rajko Kuzmanovic : Depinde la ce raportam. Unii raporteaza la suprafata pe care o ocupa in paginile revistelor, pentru mine succesul nu este in primul rand popularitatea ci ce consideri tu c-ai realizat in viata si daca esti multumit de ce ai realizat.Si daca atunci cand tragi linia si esti multumit cu ce ai realizat, atunci esti un om de success.

Cristina Patrascu : Ce inseamna Justitie Divina ?

Rajko Kuzmanovic : Exista un echilibru,da .. si eu consider ca intotdeauna natura lucreaza intr-un mod echilibrat . Natura, Univers, Dumnezeu, oricum vrem sa-l denumim. Exista un echilibru peste tot. Daca persistam in o stare negativa , critica, Universul ne va trimite lucruri negative, adica exact ceea ce am solicitat.

Cristina Patrascu : Ce ne puteti spune despre relatii ? Cele de cuplu dar si cele de prietenie,etc ?

Rajko Kuzmanovic : Cele mai mari probleme de relationare pe care le avem apar datorita lipsei de comunicare, fie ca e vorba de relatii personale, intime, de serviciu, orice relatie umana, are ca provocare cea mai mare ,comunicarea. Sau mai bine zis lipsa de comunicare si necunoasterea in comunicare. De aici pornesc toate neintelegerile . Chiar si in relatiile de cuplu multi au senzatia ca ei comunica dar nu se duc chiar in profunzime. Noi pregatim un curs pe tematica aceasta a comunicarii

Cristina Patrascu : Poate ajuta Silva in relatiile de cuplu ?

Rajko Kuzmanovic : Cu siguranta . As incadra putin termenul de sufletul pereche. Eu nu cred ca suflete pereche sunt doar partenerii de viata , pot fi si prieteni foarte buni . Stiu absolventi care si-au facut proiect si si-au pus ca scop gasirea partenerului ideal pentru viata si au avut succes. Si e foarte important sa te bucuri de acea relatie . Multa lume face greseala sa stearga cu buretele trecutul uitand ca a facut niste alegeri voit . Eu prefer ca si denumire partener ideal de viata . E mai potrivit din punctul meu de vedere decat suflet pereche .

Cristina Patrascu : Oamenii au fost invatati ca destinul este ceva asupra caruia nu se poate interveni .

Rajko Kuzmanovic : Eu consider ca plecarea este de la punctul A si sosire la punctul B, iar ce facem in fiecare clipa de la aceste doua puncte este doar alegerea noastra . Multa lume considera ca intre aceste puncte este destinul, dar eu cred ca o viata plina de succes lipsita de provocari e plictisitoare. Tine doar de alegerile noastre pe care le facem clipa de clipa.

Cristina Patrascu : Eu va multumesc mult , multumesc frumos si sper ca multi oameni vor alege sa faca acest curs.

Rajko Kuzmanovic : Si eu multumesc.

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu – who has written posts on Cristina Patrascu.

One response to “Rajko Kuzmanovic si Metoda Silva”

  1. emil says:

    Interesant!!!