Open Widget Area

Stand Up Pandemic (1)


English

130310059_3936230473063057_7750422556653684063_n

Las aici Scriptul de la ce am urcat pe YouTube. Evident ca LIVRAT e total altceva.
Am tras Audio si e altceva, Video si e altceva. Cel mai bun Stand Up e cel din sala de club de comedie, dar deocamdata ne descurcam si noi cum putem. Am inceput insa sa prind gustul de scris si urcat pe YouTube adica chiar in conditiile in care nu urc pe scena, si cred ca o sa mai fac. Sper sa va placa! Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=6PBWpmuWjpc&fbclid=IwAR3vdmeuOQADpX29woWGPGp8QbUflTKD3GlSMd7mLvzDomnZmy3HdMhbwuM

Hei, salut, ce mai faceți, cum vă simțiți? Super presuspun, mai ales că a apărut în sfârșit vaccinul. Scăpam în sfârșit de pandemie.
E uimitor cum au reușit să facă vaccin pentru un virus care a apărut de un an dar nu reușesc să descopere de exemplu nimic pentru scleroză multiplă care e cunoscută de peste 100 de ani. Știința e într-adevăr uimitoare.
Dar pentru virus s-a făcut vaccinul, o să facem vaccinul și o să scăpam de virus și ne întoarcem iarăși la obiceiurile noastre.
Pe pandemie am vrut și eu să ies să cunosc fete doar că în același timp nu aveam voie să iau virusul pentru că am diagnostic de autoimună așa că mereu purtam mască. Ne vedeam amândouă cu masca. Iubire mare. Normal că fără pupat și evident și fără să faci dragoste. Dar numai de-ale dracu ne-am ținut de mâini. Tot auzeam la tv “Și nu vă atingeți mâinile”, ne priveam în ochi că doar în ochi puteam să ne privim și hatz! ne frecam .(pauză) ..mâinile.
Am cunoscut pe pandemia asta trei femei. Nu le-am văzut niciodată la față decât în poze; când ne vedeam aveam jumătate de față acoperită.
Toate trei au fost super ciudate. Nu știu , așa… reci, distante…la 1 m distanță de mine. Se uitau fix așa cu ochii de deasupra măștii la mine, frate nu știu, clipește măcar, să văd că ești cu mine aici.
Prima tipă cu care am ieșit era poetă. Era grasă și când ieșeam cu ea mereu îmi era frică să nu vină ăștia de la Peta să mă certe că de ce țin captivă o balenă. Mă uitam la pozele ei și mă gândeam Mamă, cât e asta, câtă ciorbă mănâncă asta, dacă e să mă combincu ea tre să car saci de cartofi, varză, butoaie de murături, ca să nu mai zic de baxuri de hârtie igienică. Nu am nimic cu grasele, e ok să fii grasă, și asta o spun că și eu am fost foarte grasă și băi…poți să slăbești.
Uneori ești gras pentru că sunt probleme de sănătate, de ex eu m-am îngrășat tare de la cortizon. Am un diagnostic de autoimună, prietenii mei de aici care chiar acum îmi pun like în loc de aplauze știu deja asta că am tot spus, și la autoimună ți se da cortizon și te îngrași. Dar unii nu au probleme de sănătate ci sunt grași pentru că na, așa le place lor. Ok, thats fine with me!
Ne-am cunoscut pe Tinder cu fatza întreagă, pe urmă am venit amândouă la întâlnire cu măștile, eram incapabile să simțim ceva, orice, ne uitam una la alta ca două șopârle și asimilam informația prin ochi după care na, fiecare mergea la casa ei și analiza și procesa.
Am ieșit prima dată cu ea în parc și i-am zis din prima că vreau o relație, că sunt monogamă, și hai să ne mișcăm puțintel mai repede. A părut dezorientată în timp și spațiu și a zis că lucrurile astea nu se spun, vedem cum merge treaba…. Ba pardon, am contrazis-o, eu am învățat la terapie, m-a învățat doamna psiholoagă să las liber copilul meu interior și să spun care îmi sunt nevoile și nu contează dacă cu tine sau fără tine dar eu vreau o relație, sunt monogamă și hai să ne mișcăm puțintel mai repede. Că am și eu 42 de ani.
Probabil că da, a fost puțin aiurea ce i-am zis, recunosc.
Trebuia să îi spun adevărul.
Vreau să mă căsătoresc pentru că îmi bate rău ceasul biologic , vreau și eu să mă căsătoresc cu o tipă și să am și eu familia mea, să ajut și eu societatea cum pot- pauză- mai ales pentru că știu că familia este celula de bază a soietatii. Vreau și eu să locuiesc întruna cu o femeie ca să ne certăm pe spațiu în șifonier, să trecem împreună prin perioada aia a lunii pe care o s-o avem în același timp pt că na, dacă două femei locuiesc împreună au perioada aia a lunii împreună, și să ne ticăie împreună ceasurile biologice BUM BUM BUM BUM .
La prima întâlnire i-am dus ciocolată și flori, le-a luat le-a pus lângă ea și a zis Mulțumesc. Și atât? , fac. Păi și atât, doar nu vrei să te pup cu masca. Și steateam așa lângă ea și am auzit că a început să mănânce, am crezut că mănâncă florile dar ea începuse să mănânce ciocolata pe sub mască, i-am făcut observație …că nu s-a spălat pe mâini și nici nu s-a dat cu dezinfectant după care a început să vorbească și a început să vorbească aberații, mi-am dat seama că deja mânca căcat.
I-am zis gata foca mea, de mâine trecem pe vegetale și a zis că nici nu avem o relație și deja îi fac abuz și crize de gelozie. Și și-a scos din geantă sticluța de vodcă și a început să bea , zice “să știi că sunt bețivă, asta e, așa sunt eu”.

Băi, undeva în mintea mea era că dacă merge cum trebuie cu fata asta (pauză) și n-avea de ce să nu meargă(privire fixă) …o să facem testul Covid , o să iasă negativ și îi dăm drumul. Facem dragoste. Și în timp afli că are sifilis, oooops, n-a făcut și testul de sifilis…
Deci mă gândeam că na, o să fie. A fost apoi a două întâlnire, la fel, a treia la fel, a patra la fel, a cincea la fel. Până când am sunat-o și i-am spus :Auzi, noi avem o relație? Nu avem. Dar ce avem? Facem dating. Păi și de la al câtălea date se consideră că avem o relație, că deja ieșim de o lună? Câte luni se face dating acum, că nu mai știu.
Vă dați seama că eu îmi puneam problema de relație cu un om cu care nu mă pupasem , este prima dată în viața mea când mi se întâmplă acest lucru. Puterea Covidului. Pentru că na, ca să ajungi să te pupi cu un om pe vremea covidului trebuie să fii sigur că omul nu are covid, pe de altă parte de ce să facem testul de covid câtă vreme nu suntem împreună? Dai 4 milioane aiurea așa doar că ai ieșit cu una la întâlnire. E ca un cerc vicios.
După care îmi spune tranșant. Băi, ești femeie. Îmi pare rău dar nu pot să ies cu o femeie. Păi și nu ai știut de la început că sunt femeie? Ba da, dar am crezut că pot să trec peste.
Frate, ce fel de argument e ăsta? Când te duci și îți cumperi o bluză, o încerci, nu iei din prima M sau L, vezi ce ți se potrivește și apoi iei, dar nu stai în cabina de probă o lună. Nu îți iei o bluză mărimea M și după ce te strânge zici A, am crezut că pot să trec peste.
Deja când ies cu o tipă mă gândesc la toate felurile în care aș putea să fiu refuzată iar asta cu “ești femeie” este primul motiv. Poate că femeile din România ar trebui să poarte ochelari, mi-am zis. Poate că chiar avem probleme cu ochii din moment ce abia după o luna informația pe care o vedem cu ochii ajunge și la creier. Sau poate chiar avem probleme cu transportul, ar trebui să se facă autostrăzi și în creier.
Și eram așa nervoasă și îi tot explicam și ea face O să îți recit ceva ce am scris eu pentru tine. Poezia Cristina. Și începe și recită.
Cristina mea cu ochi căprui cu păr frumos cu trei gutui
Cer luminos și stele verzi talentul meu e-al nimănui.
Ai înțeles?

Normal că am înțeles Eminescu și cu Veronica Micle când luau prafuri galbene. Și i-am scris și eu o poezie pe care i-am trimis-o pe mail.
Pentru fiecare boală de sub Soare, este sau nu este un remediu
Dacă este pt tine încearcă să l găsești
Dacă nu este, nu îți mai bate capul
Oricum e bătut. Ai înțeles?

Cristina Patrascu

Despre Cristina Patrascu

Cristina Patrascu

Comments are closed.